Debat

Forslag til forhandling

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Anni. Til lykke med valget. Her følger en række forslag til, hvad du kan forære arbejdsgiverne ved næste 'overenskomstforhandling'.

Arbejdstiden sættes op til 2.100 timer på årsbasis. Lønnen fastfryses de næste ti år uden dyrtidsregulering. Lærere kan efter ledelsens skøn pålægges overtid uden betaling. Forberedelsestiden afskaffes helt. Forberedelse skal foregå i eventuel fritid. Deltagelse i møder afregnes med halv tid. Mellemtimer er ikke arbejdstid. Lærere skal på alle tidspunkter i døgnet, undtagen kirketiden om søndagen, kunne tilkaldes til gratis lektiehjælp hos eleverne.

Forældrene skal være til stede for at undgå pædofilisager. Forældrene kan her komme med anvisninger til lærerens metodik, der så skal følges. Frikvartersvagter tæller 'minustid', da lærerne får en masse frisk luft.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For lejrskoleture betaler lærerne, hvad en gennemsnitlig ferierejse koster. Fortæring på forældremøder betales af læreren. Efteruddannelse tæller ikke tid, og kursusafgifter afholdes af læreren. Der betales ikke løn under sygdom. Vikarens løn afholdes af læreren.

Alle lærere kan uden grund opsiges med dags varsel.

Jens Holsting

Osted

Svar

Kære Jens. Tak for din hilsen. Ligesom jeg ikke hidtil har foræret arbejdsgiverne noget, agter jeg heller ikke i fremtiden at gøre det.

I øvrigt håber jeg, at du forholder dig mere konstruktivt til tilværelsen som helhed.

Anni Herfort Andersen

formand for DLF

Powered by Labrador CMS