Blog
8   7

Nej, forældreintra giver ikke stress.

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En lærers tanker om stresspanelets første anbefaling.

Søgeordene forældreintra stress rammer intet mindre end 264.000 søgeresultater på google. Der er en heftig debat lige nu. En debat, der har vist sig, at være vigtig. Mange er for, nogle er imod, intra. Jeg hører til den første kategori. 

At tabe kæben

Jeg har lige udgivet ugepanen for min klasse. Jeg ventede med at udgive den, til alle lærere i teamet havde skrevet deres. Jeg ved at de andre klasselærere gør det samme. Og så har jeg forresten også lige tjekket, om alle forældrene i klassen har fået meldt sig til skole/hjem samtalerne i næste uge. Jeg får ikke stress af forældreintra, jeg synes det er en udmærket platform, der kan rigtig mange ting.

At stresspanelets som det første, ud af 12 punkter, vælger at offentliggøre forældreintra som kilden til stress i Danmark, kom derfor bag på mig. Virkelig! Faktisk tabte jeg bogstaveligt kæben, da jeg læste det. Det er ellers ikke så tit det sker. Jeg tænkte, at der måtte være tale om en fejl. Jeg var faktisk et øjeblik overbevist om, at det var den forkerte pressemeddelse, der var blevet sendt af sted.

Artiklen fortsætter under banneret

 

Svar udbedes, tak.

Men den er god nok. De seks medlemmer af panelet, der tæller en sociolog, en psykolog, forskellige speciallæger og forskere, har valgt at offentliggøre det første punkt som værende stressfremkaldende: forældreintra. Ud over den tabte kæbe, er der flere ting, der stikker i øjnene. Eller, der er faktisk så mange ting, at jeg vælger kun at forholde mig til selve denne første anbefaling:

  • Hvor er undersøgelsen, der underbygger dette? Jeg mener, jeg er både lærer og forældre, og der er ikke nogen, der har spurgt om min holdning. Jeg kan heller ikke finde nogen undersøgelse. Hvor er det empiriske grundlag for anbefalingen?
  • Hvor er praktikerne og stress-forskerne? Der er ingen praktikere med i panelet. Ingen offentligt ansatte. Og vi tæller i den grad godt i statistikken af stressramte danskere. Knap hver 4. offentligt ansatte mærker symptomer på stress. Hver 4.! Hvorfor er vi ikke med i panelet? Og vigtigt at bemærke; der er heller ingen stressforsker i panelet. Hvorfor ikke?
  • Hvad bruger vi kommunikationen til? I stedet for at skyde efter en udmærket platform, kunne stresspanelet med fordel sigte efter den ændrede kommunikations-kultur, der i stigende grad æder vores tid og overskud. Jeg har ingen undersøgelse, der underbygger min påstand om en ændret kultur, men jeg ser, at der er sket en ændring i de informationer vi mener, er vigtige at dele med omverdenen. Både på kommunikative platforme, skole-forældre imellem, og på de sociale medier. Vi vil vide alt. Her og nu. Dét er en interessant debat, som anbefalingen dog har ført med sig.
  • Analog kontaktbog, really? Jeg er oprigtig interesseret i at vide, om stress panelet seriøst mener, at vi skal erstatte forældreintra med den analog kontakt bog. I så fald, er jeg faktisk i tvivl, om panelet virkelig ved, hvad intra kan. Jeg inviterer hermed panelet ud på vores skole, så de kan få syn for sagen.

Jeg kunne fortsætte punkterne, men jeg vil slutte med at sige, at jeg godt kan forstå, at nogle forældre kan blive irriteret over intra. Det kan jeg, som forældre, også. Men hvis man bruger platformen på en simpel og overskuelig måde, så kan der altså komme en fin dans ud af det. Jeg udtaler mig både som forældre og lærer. Men jeg skimmer og sorterer også. I stor stil. Ganske ligesom på de sociale medier. Jeg håber inderligt, at de næste 11 punkter tager stress langt mere seriøst, end dette første offentliggjorte punkt gør.

For hvis ikke jeg havde forældreintra, ville jeg først blive stresset.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.183 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.874 andre er allerede tilmeldt