Blog
0   13

Tessellationer i GeoGebra

Abonner på nyt om GeoGebra-bloggen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kender du værktøjet Stiv polygon? Ellers kan det blive din nye bedste ven, når du vil arbejde med mønstre og tessellationer i matematik.

Nogle gange kan man i lang tid undre sig over, hvad en udvikler har tænkt sig med en funktion i et digitalt værktøj, og pludselig en dag, kan man se en sammenhæng, eller opdage en ny anvendelse til et værktøj.

Så i dag vil jeg præsentere jer for værktøjet 'Stiv polygon' i GeoGebra.

Det har flere smarte anvendelsesmuligheder.

Artiklen fortsætter under banneret

1. Kopier en figur. Hvis man vil kopiere en figur, som skal være magen til en figur, man allerede har konstrueret, kan man vælge Stiv polygon og så klikke i den polygon, man har. Man får da en figur som er en kopi med to aktive punkter. Det ene punkt kan dreje figuren, det andet kan flytte på figuren. Man har dog også mulighed for at trække figuren rundt ved blot at hive i den (mens man er pil).

2. Tessellationsknap. Hvis man arbejder med tessellationer, kan man lade eleverne oprette en grundfigur, som skal tesselleres. De kan kopiere en figur eller flere, og så dreje dem på plads, så mønsteret tager form. Og når de efterfølgende skal kopiere nye, kan de oprette kopier af de figurer, der allerede er tesselleret på plads, så skal de ikke dreje figurerne på plads hver gang, men blot trække hen til næste placering. Altså en kopi af en kopi af en figur. 

Det er tidsbesparende, og man kan blot fokusere på farvelægning og layout.

Husk, at det kan være en god idé at slå mærkater fra, så man ikke får navne på linjestykker og punkter, det er sjældent kønt at se på eller brugbart, når det drejer sig om tessellationer.

Et lille tip til at komme i gang med fine tessellationer, eller bare brugbart, når dine elever eller du selv har brug for at kopiere en figur i GeoGebra.

God arbejdslyst.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.245 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
729 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.043 andre er allerede tilmeldt