Blog
1   2

Fransk sang

Abonner på nyt om Folkeskolens tysk- og franskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I sprogfagene skal vi også skabe og formidle kunstneriske og kulturelle oplevelser - oplevelser, der kan stimulere, engagere og kvalificere.

En god blogger-kollega nævne for noget tid siden i en kommentar til mit indlæg med overskriften “Canadisk”, en god idé om at lade sprogfag gå i alliance med andre fag som f.eks. idræt, madkundskab og design. Jeg er vild med idéen og går gerne i alliance med især madkundskab, hvor mine elever har prøvet kræfter med bl.a. Currywursten’s lyksaligheder, Sachertorten’s tyngde og den fine etikette ved et English Afternoon Tea Party.

 

Nu er mine musikalske evner ikke særlig gode. Ikke desto mindre benytter jeg mig ofte af musik og emner/personer, der vedrører musik i undervisningen. For at drive musik og sang lidt videre fik jeg øje på en, der kan inspirere, engagere og stimulere. Det er Jeannet, der synger og akkompagnerer til fællessang. På fransk. Og hvorfor ikke lige lære et sæt gode klassiske og moderne franske sange? Jeannet har et stort repertoire og lægger det op til os lærere om der skal trænes udtale, grammatik eller blot tale om teksterne og hvad de betyder. Eleverne bliver inddraget og Jeannet fortæller (både på dansk og fransk) så alle kan være med. Jeannet lægger vægt på, at programmet både er for begyndere og øvede og hun kommer ud til både folkeskoler og gymnasier. Hun kan engageres til klassen eller til et fællesarrangement på skolen, der ikke behøver at være specielt henvendt til franskfaget men også som kulturformidling i det hele taget.

 

Artiklen fortsætter under banneret

Læs mere om Jeannet og hendes koncerter her;

 

jeannetulrikkeholm.dk/

 

Vil man inspireres yderligere, holder Jeannet et kursus for lærere i marts - 19, der handler om sange og musikvideoer i franskundervisningen. Se mere her;

 

fransklaererforeningen.weebly.com/aktuelle-kurser.html


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Tysk og fransknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for fagene. I samarbejde med Sproglærerforeningen, Tysklærerforeningen og Fransklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.896 andre er allerede tilmeldt