Blog
0   5

Et besøg i synagogen

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Man kan blive opdateret i sit fag på mange måder. Nogle gange kan det være en fed oplevelse.

Det er efterhånden længe siden, jeg læste religion som linjefag. Dermed er det også ved at være lang tid siden, jeg lærte om religioner og etik.

Man kan jo selvfølgelig påstå, at det er lidt lige meget, for religioner ændrer sig ikke meget i deres grundtekst. Men det gør det tolkningen af teksterne. De etiske problemstillinger, religionens udtryk og religionens og samfundets indbyrdes forhold ændres også.

Faglig opdatering

Hvordan skal man holde sig opdateret? Der er ikke mange kurser i min region om religion. De der er, handler oftest om afgangsprøven.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg læser debatindlæg og artikler om religion i Danmark og verdenen. Jeg læser bøger om emnet – ikke kun som forberedelse, men fordi det interesserer mig.

Men det kan ikke måle sig med, når man får lov at opleve et helligt sted med et engageret menneske ved sin side.

Besøg i synagogen

I sidste uge var jeg i den ortodokse synagoge i Krystalgade. I forbindelse med et møde fik jeg mulighed for en omvisning i synagogen.

Toraskabet blev åbnet og jeg fik lov at se den smukke, håndskrevne tekst.

Ny viden

Mens vi stod der og så på teksten, fortalte omviseren om en nylig bat mitzvah. Her havde mændene og kvinderne byttet plads i synagogen og den unge pige havde læst op af torarullen, ligesom drengene gør til deres bar mitzvah. Det overraskede mig.

Senere så jeg et uddrag af talmud. Jeg har undervist i, hvad talmud er og dens betydning, men jeg vidste ikke, hvordan den var bygget op – og at der i særlige tilfælde stadig kan blive indskrevet nye tolkninger.

Sådan var der mange små detaljer, jeg ikke kendte til før mit besøg.

Ud af huset

En samtale med et vidende og engageret menneske er inspirerende. Jeg fik ny viden og fik skubbet til en fordom, jeg ikke var bevidst om, jeg havde. Sådan må det også være for eleverne. Gid at vi havde bedre tid til at komme ud og opleve tingene i virkeligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
987 andre er allerede tilmeldt