Blog
0   11

Hukommelsesknagerne blev hængt op – af vikaren

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når livet tager en uventet drejning, må andre overtage undervisningen. På 7. årgang var stilladset bygget, og alle var klar til at hænge deres viden på hukommelsesknagerne. I hvert fald alle elever, men ikke læreren – så vikaren blev omdrejningspunktet.

For 14 dagen siden måtte jeg opgive at passe mit job. En nerve har sat sig fast et sted mellem de 3 nederste ryghvirvler. Jeg er heldigvis ansat i en kommune med en sundhedsordning, som indeholder alskens behandlere. Så læger, fysioterapeuter, massører og kiropraktorer har arbejdet med byggesjusk i min krop, og jeg er på rette vej. I morgen er jeg på skolen igen.

Undervisningen går videre

Endnu engang priser jeg mig lykkelig for god planlægning, en teammakker med overblik og vikar, der er dygtige. Denne kombination gør at ”mine” elever ikke er gået glip af 14 dages naturfagsundervisning.

Jeg havde (heldigvis) introduceret eleverne til opgaven og givet dem en forforståelse  Selve opgaven havde eleverne i deres læringsplatform. I vikarplanen kunne jeg skrive, hvad eleverne skulle, og at de selv havde styr på det.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne blev bedt om at dele deres mindmap og drev-dokumenter med mig. Så jeg nu kan se, hvad de har arbejdet med.

Mail fra vikaren

Hej Mette.

I 7.b arbejdede de alle fint og alle grupperne blev færdige med opgaverne til 1. og 2. semester. Vi så derfor en dokumentar om istiden i Danmark i den sidste time, da de havde arbejdet med biologi-tjek i en halvtime. Alt i alt to fine timer.

Når man er hjemme med konstante smerter er der ikke mange lyspunkter i løbet af dagen. Men at læse en mail fra vikaren, det bragte lige smilet frem

Ingen er uundværlig

Det er jo ingen af os, der ikke kan erstattes. Men jeg glæder mig nu til at komme tilbage til naturfagsundervisningen, eleverne, kollegaerne, ledelsen – ja til den danske folkeskole. Selvom vores vikar har gjort et supert stykke arbejde, så glæder jeg mig til at stå ved roret igen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.519 andre er allerede tilmeldt