Blog
3   10

STEM, cymatik og visualiseringen af mønstre skabt af lydbølger

Abonner på nyt om Peter Plambøck Jørgensen i dit personlige nyhedsbrev.


Forsøgene med teknologiforståelse er nu sat i gang og et af fokusområderne er STEM, hvilket kan oversættes til videnskab, teknologi, konstruktion og matematik.

Cymatik er den del af det videnskabelige studie af bølgefænomener og deres visuelle repræsentationer og forbinder derigennem Ernst Chladni (1756-1827), Hans Jenny (1904-1972), Rudolf Steiner, MIT`s program for Kunst, Kultur og Teknologi (ACT) og den nulevende New Zealandske musiker Nigel Standford.

Nigel Standford skabte for nogle år siden en cymatisk musikalsk visualisering ved hjælp af nogle af de instrumenter man kan bruge til at frembringe visualiseringerne. Der er tale om en Chladni plade, et højtalerfad, en vandslange, Ferrofluid, Rubens flammerør og Tesla-transformatorer. 

Artiklen fortsætter under banneret

Et af målene med at fokusere mere på teknologi i Folkeskolen er at skabe større interesse hos pigerne i forhold til science, hvor de er underrepræsenterede på uddannelser og arbejdsmarkedet. Jeg er ikke sikker på at at Nigel Standfords visualiseringer rammer denne målgruppe. Til gengæld ramte han min 7-årige søn lige i mellemgulvet, da jeg viste ham filmen. At skabe større interesse for naturvidenskab hos børn går gennem sanserne, inklusive den auditive og visuelle. 

Det tror jeg godt man kan sige at Nigel ikke er helt ringe til. 

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.479 andre er allerede tilmeldt

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.482 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.197 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks