0   176

»Det sætter tingene i relief at se 70 elever i én klasse«

Hvert halve år tager cirka 50 danske studerende i praktik på øen Cebu i Filippinerne i samarbejde med hjælpeorganisationen Rise Above Foundation Cebu. En af dem, der er dernede lige nu, er lærerstuderende Marlene Ankjær. Hun har linjefaget dansk som andetsprog og tog af sted for at få erfaringer med børn fra andre kulturer, fortæller hun.

Hvad laver du i din praktik?

Artiklen fortsætter under banneret

»Jeg har undervist på tre forskellige offentlige skoler, hvor der er 60-70 elever i hver klasse med én lærer. Det er noget af en mundfuld at blive smidt ud i som studerende, samtidig med at man hjemmefra har hovedet fuldt af ideer om differentieret undervisning, der tager hensyn til alles behov«.

Hvad får du ud af det?

»Personlig udvikling og selvstændighed. Herude er man nødt til at klare sig selv. Og så er det med til at udvide ens horisont. Man kan helt sikkert sætte mange fingre på nedskæringerne i den danske folkeskole, men det sætter tingene i relief at se 70 elever i én klasse«.

Kræver det særlige forudsætninger?

»Det kræver selvfølgelig lidt engelskkundskaber. På Filippinerne er de gode til engelsk, og har engelsk allerede inden de starter i 1. klasse. Ellers skal man være rustet til at være rigtig langt væk hjemmefra. Det er man hver dag, også når der er modgang«.

Hvordan er livet ellers i Filippinerne?

»Der er utrolig skønt herude. Der er 30-35 grader, og befolkningen er smilende og venlig, så man falder hurtigt til. Det er en stor oplevelse at leve et andet sted og ikke bare være på ferie i et par uger«.

Læs mere om praktik i Filippinerne på www.riseabove.dk

abr@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet