Madkundskab
0   5

Ny vidensportal for mad-fagfolk

Madværk er er en ny vidensportal, der giver madprofessionelle inspiration til eksempelvis bedre måltidsværtskab, kulinarisk kvalitet og hvordan man arbejder med maddannelse blandt børn og unge.

Bruchetta med tomat og palmekål til 0. - 1. klasse, hvidløgsolie og polentagrød er nogle af de opskrifter, som findes på en ny vidensportal som også retter sig mod lærere.

Baggrunden for vidensportalen er, at samle inspiration til madprofessionelle, der arbejder med at lave mad til flere end blot en familie.

Portalen indeholder materiale udarbejdet i løbet af Fonden Københavns Madhus' mere end ti års arbejde med at øge kvaliteten i de professionelle måltider i Danmark.

Foruden opskrifter kan man på Madværk finde guides, rapporter, små metodefilm og caseartikler fra eksperter og kokke samt de køkkener og partnere, som Københavns Madhus samarbejder med.

Artiklen fortsætter under banneret

Madkundskabslærere, studerende og køkkenfagfolk er målgruppen for den nye portal.  

Direktør for Fonden Københavns Madhus, Hans Christian Smed, fortæller at formålet i Københavns Madhus er at løfte måltidskvaliteten i Danmark.

"Både når det kommer til de råvarer, vi putter i gryderne, de rammer, vi sætter om de offentlige måltider på for eksempel plejehjem, og de kompetencer og den maddannelse, vi giver de kommende generationer på eksempelvis madskoler. Derfor har det for os været helt oplagt at samle vores mange års unikke erfaringer på området i en digital portal til gavn og glæde for madprofessionelle i hele landet. Vi kan kun lykkes med at forbedre den danske madkultur, hvis vi deler vores erfaringer og inspirerer hinanden", lyder det fra Hans Christian Smed i en pressemeddelelse.

På Madværk vil man også kunne finde links til organisationer, offentlige institutioner og forskere, som arbejder med bedre mad og måltider i Danmark.  

 

 

 

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
801 andre er allerede tilmeldt