Klik på linket under artiklen for opleve den nye vidensportal Madværk

Ny vidensportal for mad-fagfolk

Madværk er er en ny vidensportal, der giver madprofessionelle inspiration til eksempelvis bedre måltidsværtskab, kulinarisk kvalitet og hvordan man arbejder med maddannelse blandt børn og unge.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bruchetta med tomat og palmekål til 0. - 1. klasse, hvidløgsolie og polentagrød er nogle af de opskrifter, som findes på en ny vidensportal som også retter sig mod lærere.

Baggrunden for vidensportalen er, at samle inspiration til madprofessionelle, der arbejder med at lave mad til flere end blot en familie.

Portalen indeholder materiale udarbejdet i løbet af Fonden Københavns Madhus' mere end ti års arbejde med at øge kvaliteten i de professionelle måltider i Danmark.

Lektor: Nogle skolemadsordninger kan vi ikke være bekendt 

Foruden opskrifter kan man på Madværk finde guides, rapporter, små metodefilm og caseartikler fra eksperter og kokke samt de køkkener og partnere, som Københavns Madhus samarbejder med.

Madkundskabslærere, studerende og køkkenfagfolk er målgruppen for den nye portal.  

Direktør for Fonden Københavns Madhus, Hans Christian Smed, fortæller at formålet i Københavns Madhus er at løfte måltidskvaliteten i Danmark.

Københavns Madhus får ny direktør 

"Både når det kommer til de råvarer, vi putter i gryderne, de rammer, vi sætter om de offentlige måltider på for eksempel plejehjem, og de kompetencer og den maddannelse, vi giver de kommende generationer på eksempelvis madskoler. Derfor har det for os været helt oplagt at samle vores mange års unikke erfaringer på området i en digital portal til gavn og glæde for madprofessionelle i hele landet. Vi kan kun lykkes med at forbedre den danske madkultur, hvis vi deler vores erfaringer og inspirerer hinanden", lyder det fra Hans Christian Smed i en pressemeddelelse.

På Madværk vil man også kunne finde links til organisationer, offentlige institutioner og forskere, som arbejder med bedre mad og måltider i Danmark.  

Netværk vil skabe manifest for madkundskab