Blog
2   7

It-projektundervisning i matematik - Vores madbod

Abonner på nyt om Praktikeren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Har du elever der trænger til træning i excel, og skal det være på en mere underholdende måde. Så skulle de måske designe deres egen madbod.

Hvorfor et it-projekt?

Eleverne jeg har arbejdet med, har generelt haft svært ved at forstå hvordan man kan lave dynamiske excel regneark. Kravene for elevernes kendskab af CAS-programmer har, som jeg har oplevet det, været stigende. Dette ville jeg derfor træne mere med dem. Men det skulle ikke være undervisning der kunne hentes i den normale fagbog, men noget de mere kunne sætte deres eget præg på.

 

Selve projektet

Artiklen fortsætter under banneret

Projektet foregår i makkerpar. Fra start af skal de derfor snakke meget om arbejdsaftaler og hvordan de bliver ved med at opretholde overblikket, i projektets forløb.

De faste lagte opgaver vil være: Excelark med bla. indkøb af møbler, indkøb af mad, madplan, sammenligning af priser i supermarkeder, budgettering, og regnskab hvor der skal være et scenarie vores forretningen giver overskud.

Udover det, skal der arbejdes med korrekte målestoksmodeller af madboden, og en perspektivtegning af boden.

Det bliver kort sagt et projekt, som man kan bruge til mange af emnerne der skal gennemgås på mellemtrinnet.

 

Elevernes oplevelse

Eleverne virker meget målrettet, selvom det faglige niveau er meget forskelligt. Jeg har samtidig sørget for at få parre dem sammen, så det kan styrke hinanden på bedst mulige måde.

 

Forventning til slutproduktet

Min forventning er at eleverne får et ejerskab over deres projekt, og det vil styrke deres fremtidige arbejde med projekter. Samtidig vil de få den vigtige træning i mundtligheden i matematik.

Hvis i skulle have lyst til at prøve det af, eller få inspiration til at lave det selv, så kan i bare skrive til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved

Henrik


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.255 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.045 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
727 andre er allerede tilmeldt