Autisme-spektret
0   1

Mor til autist: Kommunerne sparer lærernes tid til at udvikle børnenes sociale evner væk

”Jeg er bekymret for mine børns fremtid. Vi bor i Herning Kommune, der netop har fyret 33 ansatte på specialskolerne. Som mor til et specialbarn er jeg meget bekymret for konsekvenserne”, skriver Jeanette Kæseler Hoffmann i et læserbrev i Information. Hun peger på, at Herning ikke er ene om at spekulere i massive besparelser og forringelser for handicappede børn. ”Hvis børn og unge med autisme og andre handicap skal lære noget nyt, skal det give mening for lige præcis dem. Det kræver, at den voksne har haft tid til at lære barnet at kende. Hvis bevillingerne og tiden til dette arbejde skæres og minimeres yderligere, risikerer vi kun at udvikle specialbørnene til halve mennesker, der har lært en masse fra bøgerne, men som ikke kan være sammen med andre mennesker”.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.414 andre er allerede tilmeldt