Blog
0   27

Men vi skal længere ind...

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Med reformens indtog kom der blandt andet meget fokus på bevægelsesbegrebet. Længere skoledage kræver variation og bevægelse i undervisningen, men vi må ikke glemme at få elevernes puls ned igen. Med et forløb i yoga under indholdsområdet kropsbasis, fik jeg øjnene op for vigtigheden i at træne afspænding med mine elever.

Foto: Privat

 

Der er drøn på elevernes hverdag. Der er mange ting at forholde sig til både for krop og hoved. Det kræver ro engang i mellem – en ro som jeg som lærer kan prioritere at give dem.

De sidste 10 minutter af yogaundervisningen i mandags på 8. årgang bestod af afspænding. Eleverne skulle ligge helt stille og blot lytte til stemmens anvisninger, som i et roligt og afslappende toneleje kom ud af hallens højtalere.

Artiklen fortsætter under banneret

Det var tydeligt, at det at mærke sig selv gennem afspændingen var svært for en del af eleverne. Det er ikke udpræget noget, de unge praktiserer i hverdagen – og måske er det heller ikke det, vi lægger op til gennem den nye reform. Flere timer og mere bevægelse lyder det ofte på, men vi må også gå imod den strøm af konstant stimuli, de unge udsætter sig selv for.

 

En vigtig ro

Pulsen skal ned samtidig med at opmærksomheden på egen krop skal op. Jeg har gennem de senere år hørt flere og flere elever ytre, at de hader, når der er ro. Derfor falder de i søvn med tv’et tændt, er på mobilen til langt ud på natten, har musik på konstant osv.

At kunne mærke sig selv er en vigtig del af at kunne mærke andre. I samtlige fag danner vi eleverne mod at blive gode og socialt omgængelige borgere, og det bliver de bl.a. gennem øget selvbeherskelse.

Vi taler ikke terapeutisk klasseledelse eller mindfulness i strakt galop.

Men ind imellem trænger eleverne til ”at komme længere ind – helt ind i sindet”. (Rytteriet)


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt