Blog
0   19

Kilder i nyhederne

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når den gode kilde inspirerer en, er man nødt til at slå til - også selv om man sidder midt i morgenkaffen.

Jeg har altid emnet ”Religion i Danmark” med på årsplanen i 9. klasse. Underemnerne og kilderne kan være forskellige, men det kommer ofte til at handle om de udfordringer, det kan give, når samfundets normer og religionens holdninger ikke er ens.

 

Islam eller gudstjeneste 

For nylig sad jeg og så på min kildebank til emnet. Gudstjenester til jul fylder en hel del. Det er et taknemmeligt emne, der kommer nye aktuelle kilder hvert eneste år. 

Artiklen fortsætter under banneret

Islam i Danmark fylder også en del. Faste og bøn i skoletiden. Maskeringsforbud og kønsopdelt svømning. 

I de senere år er den jødiske omskærelse også kommet på listen. Der er adskillige gode debatterende kilder at finde 

 

Love og rettigheder 

Grundloven og menneskerettighederne fylder også del. Religionsfrihed, retten til at dyrke sin religion, etisk råds udtalelser om emnet. Alt sammen kilder, der giver emnet dybde. 

 

Fornyelse 

Selv om min kildebank er fyldt med gode sager, kan man godt have trang til at finde noget nyt at kaste sig over. Og som jeg før har skrevet her, kan jeg ikke altid slå min lærerhjerne fra, når jeg har fri. Således blev den også lynhurtigt aktiveret, da jeg skal og læste nyheder under morgenkaffen. 

Dr, Tv-2, Kristeligt Dagblad og Jyllandsposten bragte alle den samme nyhed om, at ”kristen friskole meldte fra til gudstjeneste, fordi præsten var kvinde” 

nyheder.tv2.dk/samfund/2019-01-14-kristen-friskole-meldte-afbud-til-gudstjeneste-fordi-praesten-var-kvinde 

 

www.dr.dk/nyheder/regionale/oestjylland/kristen-friskole-droppede-kvindelig-praest-jeg-tager-kvajebajer-med-i 

 

Kilderne passer perfekt ind i mine forløb om kristendom og folkeskole og det kirkehistoriske forløb om forandringer i folkekirken. Her har jeg et punkt om ordinering af de første tre kvindelig præster i 1948. Kilderne kan aktualisere noget af debatten fra dengang. 

Kilderne kan også bidrage til at belyse forholdet mellem religion, individ, skole og samfund. 

I dag havde jeg heldigvis forberedelse fra morgenen af. Så med nogle få stikord kradset ned på en blok, var jeg klar til at lave noget nyt, da jeg mødte ind. Skønt når dagen starter med noget nyt, man kan bruge i undervisningen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
998 andre er allerede tilmeldt