Blog
5   16

Kunstnere og andre bekendtskaber

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg er faldet over noget godt. Nogen gange skal jeg lede længe efter noget jeg synes er sådan rigtig godt, og som jeg kan plukke af og bygge videre på. Og nu faldt jeg altså over noget, og det tror jeg, at andre måske kan få glæde af. Og så vil jeg lige anbefale en dejlig udstilling.

I min evige jagt på inspiration og materialer til billedkunst, så er Google min ven. Google præsenterer mig ofte for helt nye bekendtskaber og så bliver jeg klogere og måske også lidt dygtigere.

I dag mødte jeg en hjemmeside. Den er ikke super inspirerende ved første øjekast. Og umiddelbart ikke lige min "type", men så blev jeg nysgerrig og opdagede, at den alligevel havde noget interessant at byde på.

Hjemmesiden kan nemlig gøre mig klogere på begreber og kunstnere, som jeg måske kunne undersøge nærmere og inddrage i kommende forløb. 

Vi er mange der er uddannet billedkunst lærere, men vi har også mange kolleger, som trods bedste vilje og indsats, stadig mangler fagsproget. Og så er vi andre, inklusiv mig selv, som altid kan trænge til at holde sproget ved lige, ved altid at sørge for, at inddrage nøgleord, og over- og underbegreberne i undervisningen. Sproget glider i glemmebogen, når jeg ikke bruger det. 

Artiklen fortsætter under banneret

Nå, men tilbage til min nye bekendte, hjemmesiden Billedkunst i skolen​​​​​​. Det er egenligt et forlag.

Da jeg havde kedet mig lidt, opdagede jeg tre sider, som jeg helt sikkert vil vende tilbage til, og derfor har gemt i min linksamling:

1. En stor samling af arkitektur: bygningsværker, huse, døre, vinduer og bare en helt masse forskelligt. Dem skal jeg bruge, når vi til foråret skal ud og kigge på arkitektur i vores nærmiljø, og når vi selv skal komponere et bygningsværk.

2. Et kunstleksikon: en samling af både afdøde og nulevende kunstnere i alfabetisk rækkefølge.

Fx kunne jeg læse kort om Anne Ancher og se et smukt udvalg af hendes malerier. Eller læse om nulevende Martin Bigum og Jeppe Hein. Sidstenævnte laver utrolig smukt installations kunst. 

Jeg synes dog, at der mangler nogle ret vigtige kunstnere. Frida Kahlo er fx ikke på listen, og det er ærgerligt, men listen kan stadig godt bruges. Jeg opdagede nogen jeg ikke har kendt til før. 

3. Kunstleksikon. Det synes jeg er en god idé. Igen ville jeg ønske at det indeholdte mange flere begreber. Men her i beskrives begreber og teknikker i listeform, nogen af dem med eksempler til. Man kan altså finde en kort definition på 'realismen', 'manierisme' og 'karikatur' med udgangspunkt i kendte værker og modeller.

 

Jeg vil gerne opfordre til , at I deler jeres bedste link til brug i billedkunst. Det kan være et forløb, en hjemmeside til et museum som har gode åben-skole forløb eller noget helt andet.

I samme ombæring vil jeg anbefale den nuværende udstilling på Rønnebæksholm. En af mine absolut yndlings kunstnere, Julie Nord, har en helt fantastisk udstilling "Fantasmer", sammen med to andre dygtige kunstnere Ingeborg Prehn og Roee Rosen. Jeg skal ihvertfald forbi! :) 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.562 andre er allerede tilmeldt