Blog
0   9

Undervisningen i 8. klasse

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Hvordan kan man organisere undervisningen i overbygningen, så man kan nå det hele?

Undervisningen i overbygningen ses som et samlet forløb. Man må opgive fra begge år til prøven. Hver gang jeg starter et nyt hold op, laver jeg årsplan for begge år på en gang. Dette sikrer, jeg kan udnytte tiden bedst muligt.

Organisering

I 8. klasse skal eleverne klædes på i det basale.  Mit mål er, at de får viden om fire hovedreligioner, kildetyper, problemstillinger og arbejdsformer. Med andre ord skal vi have fyldt deres værktøjskasse.

I 9. klasse arbejder jeg med 5 til 6 emner, der kan trækkes til prøven. Her arbejder vi ud fra kilder og bruger stort set ikke lærebøger. I stedet trækker vi på elevernes værktøjskasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Værktøjskassen

I værktøjskassen ligger jødedom, kristendom, islam og buddhisme. Undervisningen i de tre ikke-kristne religioner lægger vægt på, at eleverne får viden om, hvordan religionen er opstået og et kort rids over dens historiske udvikling, og hvordan religionen er til stede i Danmark i dag. De skal vide, hvordan religionernes etik, dogmer og ritualer er.

Undervisningen i kristendom udvides herudover med en grundig historisk gennemgang samt et større arbejde med bibelens tekster og religionens aftryk i samfund, kunst og litteratur.

Faglige begreber

I samtlige forløb er der på forhånd opstillet en liste med fagord og begreber. Vi laver fælles noter på disse, så alle har den helt basale viden med sig

Kildetyper

Værktøjskassen bliver også fyldt med alle de kildetyper, vi skal bruge i 9. I arbejdet med ovenstående bruger jeg malerier, reklamer, artikler, religiøse tekster, paragraffer, salmer, sange, pressefotos osv. 

Når eleverne har en fyldt værktøjskasse glider undervisningen i 9. lidt lettere. Der bliver mere tid til at fordybe sig.

Hvordan organiserer du din undervisning? Kommenter gerne med gode idéer.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.127 andre er allerede tilmeldt