Blog
2   5

Hvordan renser man for religiøsitet?

Abonner på nyt om Hans Krab Koed i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Om forbindelsen mellem buddhisme og mindfulness

I Mindfulnessguiden kan man læse:

Hvor kommer mindfulness fra?

Mindfulness er en form for meditation, der er renset for religiøsitet, men tankerne og metoderne stammer fra buddhismen, taoismen og yogaen.

Mennesket har altid været på jagt efter lykke og på flugt fra smerte. I følge buddhismen har det altid ført til lidelse, der kan tage form af stress, angst, vrede, frustration eller depression. Vi flygter fra smerten ved, at intet varer ved. Vi nægter at acceptere, at alt er forgængeligt. At vi alle langsomt forfalder, blive syge og til sidst skal dø.

Artiklen fortsætter under banneret

Principperne i mindfulness udspringer fra praktiske øvelser i den buddhistiske lære, men har derudover ingen direkte forbindelse til religionen. Du bliver ikke buddhist af at meditere. Mindfulness er hverken del af eller i konflikt med nogen bestemt overbevisning, tro eller tradition.

https://mindfulnessguiden.dk/hvad-er-mindfulness/hvad-er-mindfulness/

 

Vil stadig fremhæve, jeg har ikke noget imod mindfulness eller buddhisme; men bryder mig ikke om, at man blider nogen ind, man kan rense noget som helst for religiøsitet; og synes i øvrigt at skolens problemer og udfordinger med vanskelige børn bør løses med pædagogik og ordentlige bevillinger!

Det er sikkert godt i konkrete situationer at bruge mindfulness; men hvorfor hele tiden slå på, det ikke har noget med religion at gøre. Hvad er der da i vejen med religion? Er det fordi, man ikke må forkynde, man gør et stort nummer ud af at forklare, at alt er rent og renset.

Mindes et sted i biblen, hvor der står noget om, at huset er fejet og pryder , dvs ryddet til den urene ånd

Den urene ånd vender tilbage

Luk. kap.11 v24 Når den urene ånd er drevet ud af et menneske, flakker den om i øde egne og søger hvile, men uden at finde den. Så siger den: Jeg vil vende tilbage til mit hus, som jeg er drevet ud af. v25 Og når den kommer, finder den det fejet og prydet.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.112 andre er allerede tilmeldt