Anmeldelse Skønlitteratur
0   17

Festlig, varm og sjov bog om Mogens og Mahdi

Gennem 11 historier, der både er sjove, originale og (for)underlige, beskriver Fupz og Bregnhøi geniale og morsomme drengestreger udført af det umage vennepar Mogens og Mahdi.

Mogens og Mahdi forever

Fakta


Titel
Mogens og Mahdi forever

Forfatter
Kim Fupz Aakeson

Illustrator
Rasmus Bregnhøi

Pris
270

Sider
104

Forlag
Carlsen

 

Artiklen fortsætter under banneret

”Mogens og Mahdi forever” er anden bog i serien om Mogens og indvandrerdrengen Mahdi. Den første bog om de to drenge vandt fortjent Skriverprisen 2016, og det er ikke så sært, for det hele er så let, elegant og sjovt drejet af de to ophavsmænd, Kim Fupz Aakeson (tekst) og Rasmus Bregnhøi (illustrationer). Aakeson og Bregnhøi er fantastiske til at knytte både tilværelsens humor og alvor sammen på en elegant, varm og morsom måde. Og ”Mogens og Mahdi forever” lever helt og aldeles op til første bind.

I ”Mogens og Mahdi forever” kommer vi også hjem til Mahdi – det gjorde vi ikke i den første bog om de to drenge – og så er taleboblerne fyldt med arabiske tegn, der dog ikke oversættes direkte, men sådan lidt opsamlende efter en stribe. Da Mogens kommer hjem fra Eid-fest hos Mahdi, kan han derfor fortælle moderen, at de voksne snakkede om ”noget med mad, noget med en bil, noget med en farbror og noget med musik”.

Egentlig har de to drenge ikke så meget til fælles – altså bortset fra at de er lige gamle, bor i samme gård, spiller de samme spil og synes, de samme ting er grineren. Begge drenge drømmer lige heftigt om en dag at blive både seje og rige, og på uforlignelig og loyal vis bakker de hinanden op.

Mogens og Mahdi er to drenge med stort D. De er ramt lige på kornet og altid med en afvæbnende varme og et glimt i øjet. ”Mogens og Mahdi forever” henvender sig ligesom forgængeren til børn på mellemtrinnet, men tegneserieformen vil helt sikkert kunne få de alleryngste læsere til at stå på tæer for at prøve at klare bogen.

Kim Fupz Aakeson og Rasmus Bregnhøi har med ”Mogens og Mahdi” og ”Mogens og Mahdi forever” frembragt to værker, der oser af overskud og fortælleglæde. Det virker, som om de to ophavsmænd har haft en fest, mens de henholdsvis skrev og tegnede bøgerne, og det har man også som læser, når man læser/kigger dem.

Fine sager!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.514 andre er allerede tilmeldt