Anmeldelse Dansk
0   166

Filmskole 2010

Filmskole 2010

Fakta


Titel
Filmskole 2010

ISBN
9788723037152

Pris
406,25 kroner

Type
Dvd

Forlag
Alinea

Her er først og fremmest en skøn mulighed for at blive beriget med fem særdeles gode og vedkommende historier. Hver film har sit helt særegne univers, der understøttes og underbygges på fornem vis ved hjælp af filmkunstens mange parametre: lyd, lys, rum, puls, dialog og komposition.

Artiklen fortsætter under banneret

Den enkelte fortælling har sine særlige fokusområder. Den spanske "Salvodor" fortæller med underfundig brug af komposition og flashback om, hvordan en lille dreng får gjort en kedelig togtur til noget særligt for alle. Her får man en fin indsigt i, hvordan ansigtets og kroppens mimik og gestik fortæller meget mere end ord. Den ungarske "Tell your children" handler om Anden Verdenskrigs masseudryddelser og giver beskueren en helt særlig fornemmelse for, hvordan lydbilledet påvirker os, samt en stærk og enkel oplevelse af filmens fortalte tid, der understreger, hvor vigtigt det er at fortælle kommende generationer om vores fortid. Den svenske "Kärleksbarn" sætter luppen på de store følelser i et børneunivers, hvor det kan være svært at inddrage nye familiemedlemmer.

"Filmskole 2010" kvalificerer sig ved at have en meget bred appel i såvel alder som interessefelt. Samlingen har en spændvidde, så den kan bruges i dansk-, medie- og historieundervisningen i henholdsvis indskolingen, mellemtrin og overbygningen. Der er udarbejdet undervisningsmateriale til filmene, der kan downloades på alinea.dk. "Filmskolen 2010" bør være at finde på ethvert skolebibliotek, der vægter kort- og novellefilmens univers.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.597 andre er allerede tilmeldt

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.537 andre er allerede tilmeldt