Anmeldelse

Filmskole 2010

Filmskole 2010

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her er først og fremmest en skøn mulighed for at blive beriget med fem særdeles gode og vedkommende historier. Hver film har sit helt særegne univers, der understøttes og underbygges på fornem vis ved hjælp af filmkunstens mange parametre: lyd, lys, rum, puls, dialog og komposition.

Fakta:

Titel: Filmskole 2010

ISBN: 9788723037152

Pris: 406,25 kroner

Type: Dvd

Forlag: Alinea

Den enkelte fortælling har sine særlige fokusområder. Den spanske "Salvodor" fortæller med underfundig brug af komposition og flashback om, hvordan en lille dreng får gjort en kedelig togtur til noget særligt for alle. Her får man en fin indsigt i, hvordan ansigtets og kroppens mimik og gestik fortæller meget mere end ord. Den ungarske "Tell your children" handler om Anden Verdenskrigs masseudryddelser og giver beskueren en helt særlig fornemmelse for, hvordan lydbilledet påvirker os, samt en stærk og enkel oplevelse af filmens fortalte tid, der understreger, hvor vigtigt det er at fortælle kommende generationer om vores fortid. Den svenske "Kärleksbarn" sætter luppen på de store følelser i et børneunivers, hvor det kan være svært at inddrage nye familiemedlemmer.

"Filmskole 2010" kvalificerer sig ved at have en meget bred appel i såvel alder som interessefelt. Samlingen har en spændvidde, så den kan bruges i dansk-, medie- og historieundervisningen i henholdsvis indskolingen, mellemtrin og overbygningen. Der er udarbejdet undervisningsmateriale til filmene, der kan downloades på alinea.dk. "Filmskolen 2010" bør være at finde på ethvert skolebibliotek, der vægter kort- og novellefilmens univers.