Debat
1   15

Offensiv brug af undersøgelser

DLF bør tage fat

Må det være tilladt at foreslå hovedstyrelsen at få foretaget et par undersøgelser, der formentlig kan understøtte foreningens politik?

1. En undersøgelse af effekten af afkortning af skoledagens længde via § 16b. Man kunne tage ti skoler, der har brugt lovens muligheder mest muligt, og ti skoler, der ikke har rørt skoledagenes længde overhovedet. De kunne så sammenlignes på udviklingen over de sidste tre-fire år på alle de parametre, der (evt. ved brug af aktindsigt) kan skaffes adgang til: Afgangskarakterer, sygefravær/pjækkeri, apv, trivselsmålinger etc. Tænk, hvis man med tørre tal kunne påvise, at skoler med afkortet undervisningstid faktisk udvikler sig bedre end skoler, der tonser på med verdens længste discountskoletid!

Artiklen fortsætter under banneret

2. En undersøgelse af lærernes arbejdsbelastning på folkeskolerne og de private / frie skoler: Undervisningsmængde, klassestørrelser, forberedelsestid, inklusion, omfanget af bureaukrati (elevplaner, læringsplatforme, nationale test  etc.). Jeg er ret sikker på, en sådan undersøgelse vil vise, at folkeskolelærere er langt hårdere spændt for end privat- og friskolelærere.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ