Blog
0   15

Nytårsforsæt skydes afsted

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Vi er tilbage fra juleferien og der står billedkunst på skemaet. Selvom de er trætte, og det nye forløb kræver lidt mere overskud at begynde på, så skal vi stadig have billedkunst. Men hvad laver man så, når de små hoveder ikke rigtig kan holde til særlig meget den første dag? Man laver nytårsforsæt raketter.

Også det var præcis, hvad vi gjorde i dag.

Først brugte vi tid på at mødes og fortælle om oplevelserne mellem jul og nytår. 

Artiklen fortsætter under banneret

Da vi så tog hul på snakken om nytårsforsæt , så gik det op for mig, at eleverne ikke rigtig havde nogle tanker og forventninger til det nye år. De har ikke den samme spændte følelse og glæde over en ny begyndelse, som mange voksne har og ser frem til. For mange af eleverne var nytårsaften bare en god fest.

Så vi lærte om nytårsforsæt og forskellen på at ønske sig 1million og at vælge noget, som man selv kan have indflydelse på at opnå.

Der var mange gode imellem :

- jeg vil gerne bruge mere tid med mine venner.

- jeg vil gerne blive bedre til at sige "pyt".

- jeg vil gerne blive bedre til at svare pænt tilbage, til folk som spørger mig om noget. 

- jeg vil gerne være mere sammen med mine bedsteforældre.

- jeg vil gerne læse mere i min fritid.

- jeg vil gerne blive bedre til at holde på blyanten.

- jeg vil gerne øve mig på at skrive pænt.

Og de kunne blive ved. Da de havde udvalgt ét personligt og ét fagligt mål, skrev de dem ned med deres smukkeste skrift, på linjeret papir.

Bagefter lavede de hver især en nytårsraket med krøllet gavebånd i enden. Vores lager af fint, glinsende og farvestrålende papir var ret tomt, så vi brugte restkassen med udgangspunkt i mit nytårsforsæt, som er at passe endnu bedre på vores jord og ressourcer, også dem vi har til rådighed på skolen.

Nu hænger raketterne fint som udsmykning på døren ind til klassen, for at minde os selv og hinanden om, hvad vi gerne vil blive bedre til i 2019.

 

Godt nytår! 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.882 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks