Anmeldelse Ordblind/læsesvag
0   24

Fingernemt

"Fingernemt" er et materiale til elever i læsevanskeligheder. Materialet arbejder systematisk med lydrette ord og inddragelse af it-hjælp i processen.

Fakta


Titel
Fingernemt

Forfatter
Helga Conradsen

Pris
122,5

Sider
32

Serie
Fingernemt

Forlag
Special-pædagogisk forlag

Materialet "Fingernemt" arbejder med lydrette ord, fordi det er første trin i læse-stave-udviklingen, og det vil hjælpe eleverne, når de skal bruge ordprædikationsprogrammerne CD-ord og IntoWords. Her er det nemlig vigtigt at kunne høre de tre første lyde i et ord. Mange elever med behov for it-hjælp har udfordringer med at kunne høre de først to-tre lyde rigtigt. Eleven kan arbejde på enten iPad eller pc.

Artiklen fortsætter under banneret

Materialet arbejder med tappemetoden. At tappe betyder at banke let, altså her at banke let/tappe med fingrene. Det er en multisensorisk tilgang, som understøtter hukommelsen, så eleven lagrer nyt stof bedre. Ved læse-stave-processen hjælper tappeteknikken eleven med at fastholde, hvor mange lyde og stavelser der er i et ord samt rækkefølgen.

På forlagets hjemmeside kan man hente bogstavbrikker til laminering og en instruktionsvideo, der viser, hvordan læreren kan arbejde med lydsyntese støttet af tappemetoden og iPad.

Materialet vil kunne bruges på små hold. Nogle af opgavetyperne lægger op til, at eleverne arbejder sammen to og to. Materialet kan også fint anvendes individuelt. Det er en god ide at se filminstruktionen sammen, inden man går i gang. Forældrene er vigtige medspillere, så en god ide er at introducere dem til teknikken.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.265 andre er allerede tilmeldt