Blog
2   142

Nytårstalens udeladte afsnit

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Kære Lars Løkke. Der skete vist en fejl i går, da du holdt din nytårstale. Afsnittet om folkeskolen var gledet ud. Jeg har tilladt mig at skrive det for dig.

I Danmark skal vi have verdens bedste folkeskole. Det har længe været folketingets intention. Vi glemte dog at lytte til lærerne, da vi lavede den store reform. Det er ikke godt nok. Folkeskolereformen virker ikke efter hensigten. Vi vil derfor lave den om.

Skoledagens længde

Skoledagen er blevet for lang.  Elevernes læringsudbytte er for lille sidst på dagen. Den levner ikke tid til fritidsinteresser og fritidsjob. Ting som begge er med til at danne børn og unge. Vi reducerer derfor skoletiden med tre til fem timer om ugen.

Inklusion

Artiklen fortsætter under banneret

Inklusionen har slået fejl mange steder. Vi indfører derfor, at alle årgange med inkluderede børn skal have en socialpædagog tilknyttet. Socialpædagogen skal arbejde med de sociale relationer, og hjælpe børnene til at kunne have det godt i såvel timerne som i pauserne

PLC og faglige vejledere

Tiden til skolebibliotek og faglige vejledere er mange steder sparet næsten væk. PLC skal i samarbejde med de faglige vejledere igen gives tid til at være en vejledende stabsfunktion. Det er dem, der skal være på forkant med nye læringsmidler, således de kan vejlede kollegerne. De skal skabe lære- og læselyst hos eleverne og være ledelsen behjælpelige med at igangsætte nye pædagogiske tiltag.

Lærerne

Lærernes arbejdstid skal bruges på en anden måde. Det tager tid at forberede undervisning, at samarbejde med eksterne partnere og at lave meningsfuld bevægelse i timerne. Ligeledes er mængden af møder med socialrådgivere, psykologer og pædagoger øget, hvilket har givet et stort pres på klasselærerne.

Vi indfører derfor et maksimalt undervisningstimetal for klasselærere på 22 timer om ugen og 25 timer for faglærere.

Ressourcer

Det koster penge at få en folkeskole i verdensklasse. De penge skal vi bruge. Det er vores fremtid, der skabes her. Vi skal fylde skolen med elever og lærere, der trives. Eleverne skal sanse, opleve, dannes og uddannes.

Folkeskolen skal igen være alle forældres første valg.

GODT NYTÅR


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.126 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.592 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
782 andre er allerede tilmeldt