Blog
0   16

Når skolen er elevens fristed

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Snart møder landets skoleelever til første skoledag i det nye år. Begejstret, fyldt med oplevelser og fejring af jul og nytår med familie og traditioner. Men enkelte kommer også tilbage efter 14 dage med kaos, druk og en higen efter tryghed i skolen igen.

Flickr/ Josh Head

 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har altid følt et ekstra ansvar i mit job, i mødet med eleverne efter en ferie. Specielt efter juleferien, som er tæt knyttet til familie og traditioner. Langt de fleste af vores elever oplever dette i deres ferie. Men en lille del af eleverne oplever disse ferier, som et stykke af helvedes landevej. For dem er det en tid med svigt, druk, fortabte drømme og ingen sikker havn – i form af skolen og deres lærere.

Blik for disse elever

Eleverne, som har vandret på helvedes landevej i ferien, findes på langt de fleste skoler, og kommer fra alle sociale lag. Når du møder efter ferien, så vær opmærksom på disse elever. De har om nogen brug for os.

Når de andre elever fortæller om deres ferie, skal der differentiering til, så disse elever ikke bliver stigmatiseret.  

I Danmark er der stadig børn, som lever under kummerlige forhold – af den ene eller anden grund. Deres fristed er skolen og deres primærvoksne er de personer, som arbejder på skolen. Lad os gøre en ekstra indsats for disse elever i det nye år. Alle børn i vores land fortjener en barndom med tryghed og uden kaos. Til de børn, som er født i familier med utryghed og kaos, bliver vi ofte de væsentligste og betydningsbærende voksne i deres opvækst.

En betydelig opgave og til tider en opgave, som giver ondt i maven og tankemylder.

Kære kollegaer – vi må ud i folkeskolen igen, for det er her, at vi ALLE gør en forskel.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.473 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks