Blog
0   14

Der er ingen bånd, der binder mig…

Abonner på nyt om Folkeskolens naturfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Ingen jul uden Disneys juleshow. Men i år kom jeg til at se dette program på en helt ny måde. Mine tanker var ikke kommet helt på juleferie, så under showet fik jeg blandet arbejde, folkeskolen og Disney sammen.

Flickr designer_ noman

Familien var samlet. Alle stearinlys og lyskæder tændte. Kopperne var fyldt med kaffe, glassene med champagne og konfekt på julefadet. Alt, som det har været de sidste cirka 100 år – i vores familie.

Artiklen fortsætter under banneret

Klokken 16 begynder Disneys juleshow, og her begynder årets største tankesammenblanding!!!

 

Pinocchio

Jeg har egentlig aldrig været særlig vild med Pinocchio. I år var det som om, at denne historie fik min civile ulydighed tændt – endnu engang. Historiens karakterer mindede mig sådan om vores hverdag. Hvor vi optræder som marionetdukker – styret af politikker, både lokalt og nationalt. Det er ikke lige min livret, når nogen vil bestemme over mig. Så en opfordring til at agere som Pinocchio uden strenge – det vil jeg gøre endnu mere i det nye skoleår.

 

Bambi og Stampe

Dette umage par – er som mange makkerpar i folkeskolen. Total forskellige, men med fælles hjælp får de gang i tingene. Den enes kompetencer rækker til begge. Og mon ikke Bambi ville hjælpe Stampe, den dag hvor han har kompetencerne til en opgave, de skal løse.

 

Snehvide og Aristocats

Begge disse fester minder mest af alt om et lærerværelse til julefrokost og sommerferiefrokost. Glæde, dans, musik og godt humør.

 

Lady og Vagabonden

Et ægte kærlighedsfortælling, som nemt kunne udspille sig på VIA University college. For hvor mange af os er ikke sammen med en mand, kone, kæreste fra tiden, da vi studerede.

 

Nu er der gået tilpas med dage, og min hjerne er gået i feriemode. I morgen vil jeg prøve at se Dronningens nytårstale uden at blande folkeskolen ind i den. Men måske hendes majestæt selv blander folkeskolen ind i talen, man har jo lov at håbe.

Glædelig nytår til jer alle – må det blive et godt nyt år for FOLKESKOLEN.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.478 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks