Blog
0   7

Brug knolden

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I det nye år skal eleverne i 6. klasse have konkurrencegenet stimuleret. Den står på ”Madkamp”, og det skal eleverne jo forberedes på.

Jeg har brugt timer på at forklare, hvad madkamp egentlig er. Og når jeg så tror, alle har forstået det, og jeg er ved at være i mål, er der en, der spørger: ”Det der madkamp, hvad er det egentlig”. Så er det bare på det en gang mere, nu på en ny og anderledes måde.

Innovative og fantasifulde

Artiklen fortsætter under banneret

De sidste timer inden jul blev brugt på planlægning af timerne efter jul. Eleverne skal have fuld forståelse af, hvad madkamp egentlig er. De skal selv være mere innovative, hitte-på-somme og fantasifulde. Det skal ikke bare være en biksemad med pølser. Det handler om kartofler, og temaet hedder, ”Brug knolden”.

Da jeg skal ud at rejse i ugerne efter jul, er det endnu vigtigere for mig og eleverne, at de har forstået og har tjek på, hvad de skal lave. Det er ikke altid nemt at komme som vikar i et skolekøkken med elever, der laver forskellige retter.

Interkulturel madkamp

Men endelig den sidste gang før juleferien kom vi så langt, at eleverne nåede frem til mange forslag på retter med kartofler.

I den ene klasse var der stemning for kartoffeltapas. På den måde kan eleverne vise mange forskellige teknikker, og der er opgaver på forskellige faglige niveauer – udfordringer til alle.

I den anden klasse vil eleverne udnytte deres mange forskellige kulturbaggrunde og lave flere forskellige retter fra de kulturer, de har tilknytning til. Jeg foreslog eleverne, at de kunne snakke med deres mor og få hende til at lave retten. Eleverne kunne så lave en videofilm, som de kan bruge, når de selv skal i gang.

Så hvis der blandt læserne er konkurrenter, ved I altså, hvad I er oppe mod. Rigtig godt nytår.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.318 andre er allerede tilmeldt