Debat

Afvikling af handicappedes velfærd

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finansministeren skærer midlerne væk til kørsel af voksne handicappede til specialundervisning. Konsekvensen er, at handicappede ikke kan modtage deres undervisning, når de ikke får stillet kørselsmuligheder til rådighed.

Hidtil har undervisningsministeren betalt kørselsudgiften i forbindelse med specialundervisning. Afregning for kørsel til de skoler/kreditorer, som udbyder denne undervisning, er hidtil sket sidst på året. Fra det igangværende finansår overholdes gældende lov ikke grundet Finansministeriets lukning af kassen. Undervisningsministeriet får ikke overført midlerne til at betale de institutioner, som har krediteret for ministeren. Praksis er med andre ord ændret radikalt og tilmed i strid med loven.

Den administrative regulering, finansministeren har foretaget, strider tilmed imod grundlæggende principper i FN's handicapkonvention. Principper om, at handicappede skal kompenseres for deres handicap ud fra målet om at skabe ligeværd, modarbejdes af finansministeren i denne sag.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Et perspektiv er, at skolerne ikke får dækket deres udlæg for kørselsopgaven, som i tilfælde er mere end en million kroner. Et andet perspektiv er, at kommunerne pålægges kørselsudgiften, til trods for at undervisningsministeren er betaler. Et tredje perspektiv er, at handicappede selv skal betale deres kørsel og dermed i realiteten afskæres fra deres undervisning.

Jeg opfordrer regeringen til både at leve op til den lovgivning, Folketinget har vedtaget, og at formulere en strategi for implementering af FN's handicapkonvention, som Danmark har tilsluttet sig.

Powered by Labrador CMS