Debat

Man skal huske det hele

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Preben Hansen, Svendborg, gør meget rigtigt opmærksom på i Folkeskolen nummer 24, at jeg havde glemt det lille mindretal, som går i friskole og følgelig har særlige rettigheder.

Til gengæld glemmer Preben Hansen ganske den tredje myndighed - nemlig forældrene, som dog stadig har en vis indflydelse i forbindelse med elevernes fortsatte uddannelse.

Mit ærinde var nu også primært at gøre opmærksom på, hvilken enorm forbedring undervisningssektoren havde gennemgået, da man afskaffede landsbyskolen og skaffede alle mulighed for og adgang til videregående uddannelser.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg tvivler stærkt på, at seks ugers almindelig undervisning kan erstatte afgangsprøverne, men det er og bliver en fornemmelse.

Motivationen, som du selv nævner: »Det skal bruges ved afgangsprøven«, udgør en ikke ringe inspirationsfaktor.

Jeg tror stadig ikke, at det er en god ide at afskaffe folkeskolens afgangsprøver til fordel for seks ugers almindelig undervisning.

Hvis de seks uger havde noget på sig, skulle alle elever fra friskolerne klare sig langt bedre end det store flertal fra folkeskolerne. Gør de det?