Blog
2   79

NOT-to-do liste

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I går så jeg en dokumentar med forskellige kendte og ukendte danskere, som hver fortalte deres historie om det at gå ned med stress. Én af de medvirkende var en skolelærer med en meget perfektionistisk tilgang til livets mange opgaver. Ét af rådene fra hendes stresscoach var at droppe den lange daglige to-do liste og i stedet sætte mere fokus på not-to-do listerne.

Foto: Luigi Mengato/Flickr.com

 

Artiklen fortsætter under banneret

Efter programmet sad jeg så og funderede over, hvad min NOT-to-do liste skal indeholde her til den kommende juleferie.

Her er et udpluk fra min liste:

  • Jeg skal ikke tjekke min arbejdsmail i min ferie
  • Jeg skal ikke bekymre mig om forberedelsen af de første dage efter ferien – dem er der styr på
  • Jeg skal ikke rette noget elevproduceret materiale i denne ferie
  • Jeg har ikke et hængeparti i forhold til mine idrætskollegaer om kommende indholdsområder på 8.+9. årgang
  • Jeg har afviklet mine mails og svaret UU-vejledere, skolepsykologer, rådgivere mm., så bolden ikke ligger hos mig efter ferien.

Lærerjobbet er ikke noget, jeg blot lukker ned, som når julepynten ryger tilbage i kasserne, og der bliver fred for det en tid. Som lærer dropper ideerne ned til mig med jævne mellemrum, idet min undervisning for elevernes, min egen og aktualitetens skyld konstant er i bevægelse. Det har dog den pris, at mit job kan entre mine tanker når som helst, og det kan føles invaderende, hvis jeg netop ikke ønsker det. MEN, forhåbentlig kan det også føles som givende indspark til et job, jeg holder af, og som jeg fortsat ønsker at udvikle mig i.

For undervisningen er jo det sjove. Mails, kommunikation samt dataarbejdet er det, jeg skal have på NOT-to-do-listen over julen, for det har mere karakter af pligt. Det andet må fortsat gerne flyde frit.

Hvad skal der på din NOT-to-do liste?

Glædelig jul og nyd din velfortjente juleferie!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.357 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks