Debat Ytringsfrihed
0   5

Fællesskabets styrke

I de seneste måneder har Danmarks Lærerforening vundet tre meget principielle retssager på medlemmers vegne. Det er sager, som på hver deres måde har afgørende betydning. Naturligvis helt konkret for de pågældende medlemmer i de tre sager, men også for vores fremadrettede arbejde for medlemmernes vilkår og rettigheder. Sager, der føres for ét medlem, har således også konsekvenser for alle andre.

»Tre på stribe«

Tilbage i september slog Højesteret fast, at en myndighed ikke bare kan ændre praksis, hvis det betyder, at den ændrede praksis kommer til at stride mod politikernes intentioner med lovgivningen. I den konkrete sag blev der afsagt kendelse om, at det ikke var korrekt, da Erstatningsnævnet ikke ville anerkende en dispensation fra en politianmeldelse i forbindelse med vold mod en lærer. Afgørelsen fra Højesteret betyder, at vores medlem nu kan få sin retmæssige erstatning.

Artiklen fortsætter under banneret

I november afgjorde landsretten den såkaldte Erik Schmidt-sag. Landsretten fastslog, at det ikke var berettiget, at man tildelte en tjenstlig advarsel for at have stillet kritiske spørgsmål på et lærermøde tilbage i 2014.

Afskedigelsesnævnet afgjorde her i december, at det ikke var i orden at afskedige en børnehaveklasseleder, fordi hun havde givet sin klasse før fri uden at involvere ledelsen, for at eleverne kunne deltage i en børnefødselsdag. Nævnet fandt, at selv om der var tale om tjenesteforseelse, så var en afskedigelse på det grundlag helt ude af proportioner. Afskedigelsen er derfor nu blevet trukket tilbage, og medlemmet fortsætter i jobbet på skolen. Der er grund til at rose kommunen for, at den, på trods af at den har tabt sagen, ønsker at beholde vores medlem på arbejdspladsen. Kommunen betaler sig ikke bare fra en usaglig afsked, det er god personalepolitik!

Alle tre sager er vigtige for de medlemmer, som de vedrører. Og de rummer samtidig fortællingen om betydningen af at være en del af det stærke fællesskab, som vi har i Danmarks Lærerforening. Fællesskab gør stærk!

Der er altså noget at glædes over i denne søde juletid


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ