S T E G E S C H O O L

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der findes flere skoler med navne som Parkskolen, Nordre Skole og Skovvangskolen. Men der er kun én Stege Skole - troede de indtil for nylig på Møn.

Men så skulle den lokale journalist fra Møns Tidende finde skolens hjemmeside på Internettet. Frem på skærmen dukkede Stege School i Californien.

'Vi anede intet om, at vi har en navnesøster i USA, men nu vil vi selvfølgelig kontakte skolen. Det vil nok være for stor en mundfuld at lave udveksling med amerikanerne, men måske kan eleverne skrive sammen via e-mail', siger Tom Bruun, der er viceskoleinspektør på Stege Skole.

Mens skolen på Møn har navn efter øens største by, er Stege School opkaldt efter tyskeren Richard Stege, der rejste til USA i midten af 1800-tallet. Her giftede han sig med en rig enke, overtog hendes gård og kaldte den for Stege Ranch. I takt med at han solgte jord fra til industrien, voksede der en by op, og der blev brug for en skole. Så i 1869 blev Stege School grundlagt.

I dag har skolen 480 elever, der enten er sorte eller har en anden etnisk oprindelse. 20 procent af eleverne

taler ikke engelsk i hjemmet.

Powered by Labrador CMS