Blog
6   7

Religionslærerens ønskeseddel

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Kære folketingspolitikere. Her er min ønskeseddel. Jeg har ønsket det før, men nu får I det samlet på en liste.

Det allerstørste ønske er, at I ændrer fagets navn. Kristendomskundskab er netop et kundskabsformidlende fag. Det er ikke forkyndende. Faget handler også om andre religioner.

Ønske 1: Faget skal hedde religion

Artiklen fortsætter under banneret

Fritagelsesparagraf

Det næste ønske er fjernelse af fritagelsesparagraffen. Den er en remissens fra fortiden. Hvorfor skal nogen kunne fritages fra et ikke-forkyndende fag? Ønske 2. Alle skal deltage

Tid

Det næste ønske er en halv time mere til faget om ugen. Faget er meget sårbart med en ugentlig lektion. En helligdag, et besøg af uu vejleder eller et besøg af skoletandlægen - og så er man bagud.

Ønske 3 Flere timer

Linjefagsdækning

Faget er mange steder stadig et, der bliver pålagt dansklæreren, så timetallet kan gå op. Det ville være fantastisk med efteruddannelse til flere.

Ønske 4. Uddannelse

Materialer

Tænk hvis man havde en kasse med religiøse genstande, man kunne tage frem, når man havde om religionerne. Tænk om eleverne kunne se og røre ved bedemøller, bederemme, en kalot eller et krucifiks.

Tænk hvis man havde et klassesæt af de nyeste materialer - og der lå en gratis scannet version, man kunne hente til de ordblinde elever. Sikke det tid, man kunne spare

Eller bedre endnu. Tænk hvis man havde et religionsfaglokale, hvor der både var bøger, genstande og religiøse skrifter. Et rum med plads til både individuelt- og gruppearbejde.

Ønske 5 tidsvarende materialer

Kære politikkere - der står kun fem ønsker på listen. De to første koster ingen penge - men de vil sende et andet signal om faget. Så hvis jeg kun kan få to ønsker, vælger jeg dem.

Glædelig jul og godt nytår - måtte I få, hvad I ønsker jer. Skriv gerne mere på ønskesedlen i kommentarerne. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.260 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks