Blog
0   6

Hvad er kernen i god naturfagsundervisning?

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Vi ønsker os et naturfag som inspirerer, som giver mestring og som rummer værktøj som børn og unge kan bruge til at forklare, diskutere, finde løsninger og undre sig med i forhold til den verden de er en del af. Derfor ønsker vi os naturfagstimer, som udfordrer elever til at tænke selv, til at diskutere med hinanden og som kobler ny viden til eksisterende viden. Timer som kan træne eleverne i at bruge deres viden. Hvordan ser en sådan viden ud - Hvad er kernen i god naturfagsundervisning?

Ovenstående ambition beskrives som målsætningen for et nyt temanummer  af det norske tidsskrift "Naturfag" fra Naturfagscenteret i Oslo. "Nasjonalt senter for naturfag i opplæringa".

Det norske naturfagscenter er en del af universitetet i Oslo og er uafhængigt af det norske undervisningsministerium. Det rådgiver læreruddannelser, skoler og børnehaver om god ”naturfagsoplæring” som det hedder på norsk. Man kan abonnere gratis på deres tidsskrift og få det sendt til sin privatadresse. Det seneste nummer, der er landet hos mig, har ovennævnte ambition og kan anbefales til alle typer af naturfagslærere. Du kan finde det elektronisk her- God fornøjelse !

https://www.naturfagsenteret.no/binfil/download2.php?tid=2221923

 

Artiklen fortsætter under banneret

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.582 andre er allerede tilmeldt