Blog
0   8

Vorherre bevares

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Særligt når snakken falder på den årlige julegudstjeneste opstår der panik.

Er der noget, der kan dele vandene, så er det religion. Nogle steder i sådan en grad, at de ligefrem slår hinanden ihjel over det. I Danmark har vi heldigvis, indtil videre, fundet en mere modereret version af uenighed. Der er dog et tidspunkt på året, hvor visse dele af befolkningen får nervøse tics, og det er til jul.  

Revl og krat

Som musiklærer skal man mildt sagt hives igennem julesangsmøllen hvert eneste år. December måned er julens, og de facto, musiklærernes måned. Det er her, vi folder vores musikalske englevinger ud, og stiller op til snart sagt alt, der kan kravle og gå af juleklippeklistredag, Lucia, afslutning og hvad ved jeg. Det er også her, at vi oplever den mere eller mindre uventede reaktion på al festivitassen.  

For (næsten) alle og enhver

Artiklen fortsætter under banneret

Flere ville nok forvente en historie fra den tosprogede afdeling, men herfra har der gennem årene sjovt nok været utroligt få protester trods den spirituelle diskrepans. Næ nej, her kommer de fleste faktisk fra de såkaldte etnisk danske kulturkristne, eller hvad det nu kaldes. Særligt når snakken falder på den årlige julegudstjeneste opstår der panik. Men det er med denne begivenhed, som det er med Kristendomskundskab i skolen: Det er formidlende, IKKE forkyndende. Jeg forstår ikke anken. Jeg kan omvendt godt forstå præsterne, der tænker sit om danskernes skødesløse forhold til kirken bortset fra til jul, men det er en helt anden historie. Julen er hjerternes fest. Syng med hjertet. Også i kirken.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt