Blog
0   9

Teknologiforståelse i Folkeskolens obligatoriske undervisning

Abonner på nyt om Peter Plambøck Jørgensen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En vigtigt tiltag, som i sidste ende kan sikre vores demokratiske velfærdsstats fortsatte eksistens.

Med udgangspunkt i den historiske udvikling fra industrialiseringen og frem til nu, kan man argumentere for at demokratiske samfund opnår en stor grad af stabilitet, hvis der fokuseres på en løbende, relevant og tilstrækkelig opdatering af borgernes viden i forhold til den teknologiske udvikling. 

Skolen har i den sammenhæng haft en afgørende rolle på to måder. For det første har den uddannet eleverne, så de kunne indgå produktivt i det økonomiske kredsløb i erkendelse af værdiproduktionen, som en forudsætning for demokratiseringsprocesser. For det andet har den samtidig varetaget den demokratiske dannelse, så eleverne kunne deltage i den politiske proces med henblik på informerede beslutninger til gavn for fælleskabet som helhed. 

Derfor er det også utroligt vigtigt og meget positivt, at der nu igangsættes initiativer, som skal udvikle teknologiforståelsen i skolen. Lad os få arbejdshandskerne på og komme i gang.

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.073 andre er allerede tilmeldt