Blog
0   8

Nissearkitektur og plads til fantasi

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Inspiration og kreativ fordybelse. Det kan man få, hvis man benytter sig af de Åben skole tilbud der er i kommunerne.

På den skole, hvor jeg har min daglige gang, der er vi meget begejstret for de tilbud som er en del af Åben skole. Det er vores PLC, der formidler mange af tilbuddene, hvis man ikke selv er opsøgende. For mit eget vedkommende, så indgår alle Åben skole tilbuddene som en fast del af min planlægning, når jeg maler de store strøg i min årsplan i sommerferien. Andre gange falder jeg over spændende tilbud i løbet af året, som jeg finder plads til og får indarbejdet i min planlægning løbende.

I dag deltog jeg med min 3.klasse i en workshop, som er et ud af mange gode tilbud, som er en del af Åben skole i Næstved Kommune.  

Artiklen fortsætter under banneret

Workshoppen handlede om arkitektur og havde titlen ”Byg et nissehus.” Bag idé og gennemførelse står den dygtige kunstner og underviser Britta Johansen. Hun havde en fantastisk kontakt med børnene og skabte en behagelig stemning med rig lejlighed til fordybelse og grænseløs fantasi. Læs om Britta og alt det hun har været en del af de sidste mange år. Jeg anbefaler hende varmt. 

Det der fangede min interesse var bl.a. beskrivelsen af workshoppen:

"Arkitektur og duften af jul. Med blik for arkitektur og konstruktionsmuligheder skal eleverne bygge et nissehus, så Nissefar kan få sig et nyt hjem inden jul. Mursten og tagplader er byttet ud med pebernødder, brunkager og sukkerknalder – duften af jul breder sig og giver en sanselig oplevelse.

Undervejs præsenteres eleverne for kendte arkitektoniske værker, som måske kan give inspiration til det videre arbejde. Eleverne opøver evnen til at planlægge og udføre en konstruktion i 3D og får indsigt i såvel funktion som æstetik"

Arkitektur er altid et emne, der kan virke lidt uoverskueligt i billedkunst undervisningen, især i de mindste klasser. Derfor var workshoppen her, en skøn måde at åbne op for emnet, og et godt afsæt til det videre arbejde.

Jeg vil gerne dele nogle øjebliks- og stemningsbilleder med jer, sammen med opfordringen til, at huske at benytte jer af de Åben skole tilbud der findes. Det giver os mulighed for at skabe variation, blive inspireret og give børnene en på oplever, på en og samme gang. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.884 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks