Felix Theodor Simonsen med sit vinderdesign.

Felix' tegning om ordblindhed kommer på 10.000 muleposer

Felix Theodor Simonsen fra 6. klasse på Rudolf Steinerskolen i København står bag et design, som forlaget Alinea nu trykker på 10.000 muleposer. Han og hans klasse vandt forlagets konkurrence, der har sat fokus på ordblindhed.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Felix fortæller selv, hvorfor hans tegning kom til at se ud, som den gjorde: "Fordi jeg elsker at doodle (tegnestilen, red.) og hvis du kigger på de røde ord, står der 'ordblind'. Og jeg tænker, at ordene står sådan for ordblinde". 

Flere end 1300 elever over hele lande har i de seneste to måneder arbejdet med temaet ordblindhed og designet deres bud på næste års mulepose.

»Dejligt, når lærerne spørger til min ordblindhed« 

Børne-ordblindeeksperterne Freja Arentsen (13 år) fra Næstved, Noah Svensson (15 år) fra Lolland, Karla Victoria Eske Sindby (12 år) fra Amager samt forfatteren Emil Blichfeldt og redaktionschef hos Alinea, Jesper Lyders Andersen har kigget på de mange tegninger og valgt Felix' som den, der skal på forlagets mulepose. 

Hans klasse har vundet 10.000 kroner. 2.-pladsen gik til Alfa og resten af 4.y på Blågård Skole, København N. Klassen vinder en biograftur. 3.-pladsen gik til Aksel og Anton og resten af 6.a på Frydenstrand Skole i Frederikshavn, hvor alle i klassen får en boggave.

Konkurrencen havde som mål at sætte fokus på ordblindhed også med en række undervisningsaktiviteter, hvor eleverne fik lejlighed til at tale om, hvad ordblindhed egentlig er - og hvordan man bedst hjælper sine ordblinde kammerater.

"Klassen har arbejdet fokuseret med temaet en hel uge, og vi har haft stor glæde af at tale om at være anderledes eller føle sig anderledes - for det kunne alle eleverne relatere til. Også dem der ikke er ordblinde", siger  læsevejleder på Feliz' skole, Rudolf Steiner-skolen, Kirsten Juul Herrik i en pressemeddelelse.