Blog
0   17

Når faglighed og dannelse smelter sammen

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De mest succesfulde undervisningslektioner er, når jeg kan mærke på mine elever, at stoffet har rørt sig så meget i dem, at det trækker spor ind i andre sammenhænge. Én af de oplevelser havde jeg i fredags, da jeg ’patruljerede’ på min gårdvagt.

Foto: Milan Nykodym/Flickr.com

 

I idræt på 8. årgang arbejder vi lige nu med indholdsområdet ’Dans & udtryk’. Vi er i gang med stilarten ’Jumpstyle’ – en dans med hop/spark og høj puls.

Gårdvagten på vores skole omfatter også besøg rundt i klasselokalerne. Det er her, der også engang i mellem kan være tid til den uformelle snak om weekendens sociale begivenheder eller have tid til at spørge ind til en enkelt elevs trivsel.

Artiklen fortsætter under banneret

Da jeg åbnede døren til min 8. klasse, blev jeg mødt af et syn, der gav et smil på mine læber. Højtaleren buldrede derudaf med sangen ’Stamp on the Ground’. Over 25 elever blandet fra hele årgangen stod og dansede Jump Style i forskellige små grupperinger. Et fantastisk syn! En social aktivitet startet på elevernes eget initiativ. 

Når kerneopgaverne lykkes

Efter jeg havde nydt synet et par minutter, gik jeg fornøjet videre på min gårdvagtsrute, mens jeg tænkte, at her måtte jeg (i dette tilfælde idrætsundervisning) have været med til at trække sporet videre fra undervisning til en social sammenhæng.

For mig at se, er undervisningen lykkedes med to vigtige kerneopgaver. Vi arbejder i folkeskolen på at fremme de faglige og sociale kompetencer hos eleverne. Ind imellem lykkes det den ene at trække den anden med ind til samme ’fest’, og når både fagligheden og dannelsen i det sociale felt smelter sammen, så gives eleverne en mulighed for at fortabe sig og føle sig hele for en stund. Hele sammen med andre – i noget nyt de har lært. Og muligvis trækker det ikke kun spor ind i frikvarteret – men i livet, der venter.

Jeg har før skrevet en blog om Jumpstyle og dens fremragende elementer – den kan læses her:

www.folkeskolen.dk/618044/dans-og-udtryk-kast-jer-ud-i-jumpstyle


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.198 andre er allerede tilmeldt