Blog
3   17

Tavshed

Abonner på nyt om Katrine Vinther Nielsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

En blog om inklusion

Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne fortælle om oplevelser og erfaringer fra folkeskolen med elever, hvis skolehverdag er præget af nederlag og store frustrationer, fordi lærerne og skolen ikke har rammerne til at skabe en undervisning, som tilgodeser disse børns og unges behov fagligt og socialt uanset deres forudsætninger.

Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne fortælle om en virkelighed, hvor pseudopædagogiske bortforklaringer skjuler de økonomiske incitamenter, som styrer vores skole og skolesyn - i daglig tale kaldet: “inklusion”

Artiklen fortsætter under banneret

Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne dele eksempler på, at det økonomiske rationale for længe siden har gennemsyret vores tænkning: Det økonomiske rationale, hvor børn ses som en udgift, hvis de skal have et skoletilbud med specialpædagogiske foranstaltninger.

Hvor ville jeg ønske, at jeg kunne vise, at det ikke nødvendigvis er en udfordring at inkludere det enkelte barn, men derimod de mange børn med diagnoser og faglige såvel som sociale udfordringer og læg så dertil, at livet i al almindelighed byder på kriser og livskriser, og at samfundet presser børnene og de unge mennesker.

Hvor ville jeg ønske, at politikerne kunne få historier fra virkeligheden, så de ville indse, at trods rettidig, ihærdige pædagogiske indsatser, retningslinjer og støtteforanstaltninger, så ændrer det ikke ved, at der er elever, som ikke får det rette skoletilbud i folkeskolen.

Men hensynet til tavshedspligten og til børnene og deres klassekammerater, byder mig at tie.

Derfor bliver mit vidnesbyrd tavst.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.175 andre er allerede tilmeldt