... dengang for 20 år siden

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Om kulturbåren undervisning.

Livsglæde, musik, sambarytmer, fest og farverigt optog med handicappede mennesker, der signalerer: Her er vi, og selvfølgelig kan vi danse, knejse med nakken og gå i optog gennem byen.

Sådan har det været siden 1985, hvor den første musik- og teaterfestival fandt sted i Hjørring. Og det bliver nu indirekte årsag til et pilotprojekt - det første af sin art - der i skoleåret 1990/91 skal se kritisk på speciallærernes undervisningsmetoder, sætte gang i udviklingsarbejdet og formulere teorier omkring undervisningen. I sidste ende med det ophøjede formål at give eleverne et bedre liv. Formuleret som overskrift kunne projektet godt hedde: Hvad er det egentlig, vi går og laver?

aviS 81 nummer 7, oktober 1990

Seminariebestyrelserne for Ankerhus og Suhr.

Som følge af den nye lov om uddannelse til ernærings- og husholdningsøkonom har seminarierne fået nye bestyrelser. Begge seminarier er nu adskilt fra husholdningsskolerne, der får deres egne bestyrelser.

Om bestyrelsessammensætningen står der blandt andet i den nye lov: »Et seminarium ledes af en bestyrelse og en rektor. Bestyrelsen sammensættes således, at den i væsentlig grad repræsenterer ernærings- og husholdningsøkonomernes arbejdsområder«.

Derfor har hovedbestyrelsen besluttet, at den til enhver tid siddende formand for Husholdningslærerforeningen skal repræsentere foreningen i begge seminariebestyrelser.

Husholdningslæreren nummer 10, oktober 1990

Nu skal det med stavning undersøges.

En undersøgelse fra Gentofte har vist, at der er problemer med stavning og læsning i gymnasiet. Grete Hoffmann, leder af Pædagogisk Psykologisk Rådgivning i Gentofte, siger: »Omkring halvdelen af de unge i Gentofte vælger at gå på gymnasiet eller hf. Derfor kan man ikke forlange samme niveau som tidligere, da færre gik i gymnasiet«.

Undervisningsministeriet vil nu have undersøgt påstandene og har sat en undersøgelse i gang, hvor 600-700 stile fra en række gymnasier over hele landet bliver gennemgået for stavefejl. Det er første gang, man laver en systematisk undersøgelse af stavningen i gymnasiet.

Folkeskolen nummer 40, oktober 1990