Alternativet
1   13

Alternativet: Skolen skal have frihed til at sætte de kreative fag på niveau med de boglige

Elever skal have mulighed for at dygtiggøre sig på alle kundskabsområder – ikke kun de boglige - mener Alternativets skoleordfører og oplever, at undervisningsministeren har for meget fokus på de boglige fag.

"Vi har for øjeblikket en minister, som i dén grad har fokus på de boglige fags dybde og som ikke er bleg for offentligt at udtrykke sin skepsis overfor projektarbejdende skoler. Det er også en minister, som i sin udmærkede idé om at forkorte skoledagen foretrækker at sløjfe den understøttende undervisning og indføre flere naturfagstimer. Igen et udtryk for politisk kontrol som er båret af en faglig overbevisning om, at de boglige fag er vigtigere end de kreative, åndelige og håndværksmæssige,", lyder det fra Carolina Magdalene Maier, skoleordfører for Alternativet i et blogindlæg i dag på folkeskolen.dk.

Hun har notereret sig, at flere politikere i øjeblikket - i allerhøjeste grad undervisningsministeren  - taler om at folkeskolen skal sættes fri. Men hun mener, at den frihed ikke kun skal bruges til at fremme de boglige fag.  

"En ægte fri tankegang medfører vel også en skole med et bredere spektrum af kundskaber at dygtiggøre sig i? En skole, hvor man naturligvis skal lære at regne, læse, tale engelsk, osv. Ligesom man skal lære sin historie at kende. Men en skole, som samtidig giver mere plads og anerkendelse til de kreative og åndelige fag, således at de elever, der kan og vil dygtiggøre sig mere i f.eks. musik eller håndværk, får mulighed for det", skriver hun.

Hvor er elevernes frihed til at være kreative?

Artiklen fortsætter under banneret

Carolina Magdalene Maier mener, at hvis man politisk bestemmer, at det er den "sorte skole" med klassisk tavleundervisning og fokus på boglige kundskaber, som er den eneste rigtige, så er der ikke meget friheden for eleverne til at dygtiggøre sig indenfor andre kundskaber.

"Det, jeg argumenterer for, er en skole med en langt bedre balance imellem de boglige, åndelige og håndværksmæssige/kreative kundskaber. Hele vejen op igennem skolen, dvs. fra 0. til 9. klasse. En sådan skole er i mine øjne en friere skole. Fordi den taler bredere til alle barnets sanser - ikke kun hovedet, men også til hænderne og hjertet", skriver Carolina Magdalena Maier.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.090 andre er allerede tilmeldt

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.495 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
664 andre er allerede tilmeldt