DLF
0   2

Mere spontant pensionistliv

Afdelingschef for Organisation i Danmarks Lærerforening (DLF) Yvonne Monrad har valgt at gå på pension med udgangen af året.

»Anerkennend und vertrauenswürdig« er ord, som medarbejderne sætter på deres chef. Og når de gør det på tysk, er det, fordi Yvonne Monrad behersker det sprog som tidligere tysklærer. Det betyder »anerkendende og tillidsfuld«.

Artiklen fortsætter under banneret

Yvonne Monrad blev ansat i DLF i 1988 og har i årenes løb været igennem flere afdelinger i huset som konsulent og som chef. I 2015 blev hun afdelingschef for hele tredje sal på Vandkunsten - det dækker organisationsudvikling, vedtægter, uddannelse af tillidsvalgte, arbejdsmiljø, sygefravær og arbejdsskader med videre. Hun går på pension som 62-årig - med sine egne ord fordi hun har valgt at gifte sig med en ældre mand, der er blevet pensioneret for nogle år siden. Nu skal der være mere tid til at gøre noget sammen, mere tid til familien, måske til rejser, og det kan også være, at der bliver tid til noget frivilligt arbejde.

»Mit liv har været kalenderstyret i så mange år, så nu vil jeg forsøge ikke at have en plan, men at kunne gøre noget mere spontant«, siger Yvonne Monrad.

Hun fremhæver sit samarbejde i DLF med de mange dygtige medarbejdere. Det bedste ved arbejdet er klart kollegerne, stemningen, engagementet og alle de dedikerede mennesker, som hun omgiver sig med, fortæller hun. Medarbejdere, som selv styrer deres mange sager og kender til alle de detaljer, hun som chef ikke skal kende - og medarbejdere, som forstår at bruge deres chef.

Medarbejderne fortæller, at hun rummer alt det, en chef skal kunne. Hun er lydhør, superdygtig til at sætte sig ind i noget nyt fagligt, og hun har fuld tillid til, at medarbejderne har styr på deres arbejde. Knivskarp, skærer altid ind til benet, accepterer nørder og er hurtig i replikken, lyder nogle af skudsmålene. Styr på tingene, hukommelse som en elefant - kan nærmest bruges som opslagsværk, fortæller de også. Politisk tænkende og meget omsorgsfuld. Dertil kommer musikalisch - musikalsk.

Ny chef for Organisation i DLF bliver Katrine Orebo Pyndt, der kommer fra en lederstilling i pædagogernes forbund BUPL.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ