Blog
0   4

Fagteam – fokuseret, fagligt – og fedt!

Abonner på nyt om Birgittes danskblog i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Et flot eksempel på en faglig prioritering.

 

Jeg er hen over vinteren involveret i en særlig indsats for danskfaget på en større skole på Frederiksberg. Fagteam og ledelse har i fællesskab tilrettelagt et kursus- og inspirationsforløb, der sætter fokus på en fælles indsats for forskellige af fagets områder. Og det er både fokuseret, fagligt og – fedt at være en del af!

Dansklærerne deltager alle i fire kurser på skolen. Nogle er fælles på langs ad afdelingerne, andre er enten kun for den enkelte afdeling eller fælles for to. Alle har deltaget i en hel fælles kursusdag, og resten foregår på fagteammøder, der er placeret enten formiddag eller eftermiddag.

De faglige nøgleord i indsatsen er blandt andet skriftssprogstilegnelse, den røde tråd i skrivearbejdet, arbejdet med nyere teksttyper, mundtlige teksttyper, skriveværksteder og fiktionsskrivning, overblik over hensigter, fremstillingsformer og genrer, responsarbejde, den skriftlige prøve og den røde tråd i fagteamarbejdet.

Artiklen fortsætter under banneret

En meget flot palet med så mange muligheder for både inspiration, refleksion og deling. 

 

En vigtig prioritering

Og hvorfor så denne lange beskrivelse – og næsten skamros af en indsats? Fordi den er særlig – og nødvendig! Fagteamet i dansk skal være det sted, hvor du som lærer sparrer med dine kollegaer om både detaljer, overblik og udsyn i faget. Fagteamet skal være det helt naturlige mødested for skolens lærere i de enkelte fag, og fagteamets indsats skal være faglig, fornyende og præget af fordybelse.

Det kan skolerne vælge at prioritere – eller de kan lade være. Og det er en skam – for at sige det mildt.

På skolen på Frederiksberg har de valgt, og de har scoret! Scoret fagligt engagerede dansklærere, der undersøger, undrer sig, deler og udvikler undervisning. Og dansklærere, der mærker, at det flytter og nytter at se de lange linjer og få ny viden og inspiration – sammen.

Lad det gerne være et eksempel til efterfølgelse  ...


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.253 andre er allerede tilmeldt