Blog
0   8

Når december ikke er fyldt med glimmer og glitter

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg ville gerne have skrevet et brag af et juleindlæg her på bloggen. Sådan et indlæg, der ville få engelsklærere i det ganske land til at klappe i hænderne af begejstring. Sandheden er, at der ikke er noget (særligt) at skrive om. For selvom der står december på kalenderen, har jeg ikke på magisk vis mere forberedelsestid, overskud eller flere gode idéer end normalt.

Foto: flickr/Mariah Eklind

Christmas is all around us, synges der i juleklassikeren “Love Actually”, og det er da muligt, at den er. Men ikke i min undervisning. Ikke nævneværdigt i hvert fald. Og slet ikke i en grad, der kan skrives (hjem) om. Selvom der står december på min kalender, er min engelskundervisning ikke specielt anderledes. Bevares, et par julekrydsord eller en banko den sidste gang før ferien plejer jeg da at nå, men det er der altså knap så meget glimmer og glitter over.

Kører du den også på rutinen?

Jeg tror, at mange lærere har den opfattelse, at alle andre lærere laver helt vildt, overdrevet, sindssyg fed undervisning hele tiden. Og at man selv er den eneste, der ikke kan få tiden til at række. Eller idéerne til at flyve ud ad ærmet. Derfor fortæller jeg dig nu, at du ikke er alene. Måske har du nogle kolleger, der nailer den i december. Godt for dem. Men hvis du – ligesom mig – kører den på rutinen, måske tilsat lidt krydsord, banko eller julefilm én af de sidste gange inden jul, så er du helt normal. Og det er ok. Du gør det sikkert pissegodt alligevel.

Artiklen fortsætter under banneret

Man behøver ikke gå juleamok

Havde jeg haft mere forberedelsestid, ville jeg gerne være gået amok med spændende, hyggelige, sjove og ikke mindst lærerige juleforløb, hvor alle mine elever – stærk som svag, aktiv som passiv og engelskelskende som engelskhadende – havde rykket sig frem fagligt, men sådan er virkeligheden desværre ikke. Derfor kan jeg ikke dele sådan et forløb med jer. I stedet kan jeg dele min ærgrelse med jer. Både for at sætte fokus på problemet, men også for at fortælle jer, at man ikke skal skamme sig over ikke at have tid, overskud eller sågar lyst til at gå juleamok i december. Det er nemlig helt ok at være almindelig lærer.  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.598 andre er allerede tilmeldt