Blog
0   6

Billedkunst i skolen - Øjeblik - Overblik

Abonner på nyt om Danmarks Billedkunstlærere i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Danmarks Billedkunstlærere inviterer til konference i april 2019

I april 2019 kommer Danmarks Billedkunstlærere på konferencekortet igen. I foreningen har vi de sidste par år brugt energien på at faget billedkunst i skolen fik slået hul i lydmuren.

Vi har siddet med i Altingets uddannelsespolitiske netværk, siddet i styregruppen for Kompetencecentret for børn, unge og billedkunst KBUB, udviklet inspirationskatalog til Billedkunstens dag i samarbejde med KBUB, skrevet indlæg i bogen Små Visioner, skrevet til uddannelsesudvalget af flere omgange i samarbejde med undervisere i billedkunst på læreruddannelsen og gymnasiet i forbindelse med forslaget om øget praksisfaglighed i udskolingen, holdt møder med undervisningsministeren og uddannelsesordførerne, skrevet til uddannelsesordførerne i samarbejde med de faglige foreninger for de praktisk/musiske fag og meget mere.

Vi er derfor også ret stolte af, at vores arbejde har båret frugt. Billedkunst er blevet et to-årigt valgfag med en obligatorisk prøve. Et godt skridt i den rigtige retning. Vi mangler fortsat at få lukket hullet fra 5. - 7.klasse, så billedkunst får et obligatoriske forløb fra 1. - 6.klasse med minimum to lektioner om ugen. Det arbejder vi videre med.

At faget er blevet et prøvefag, mener vi vil får en afgørende effekt på fagets status ude på skolerne og på mulighederne for efteruddannelse i faget. Derfor er vores konferencen i april første skridt mod en tilbagevendende begivenhed, hvor Danmarks Billedkunstlærere samler billedkunstlærere fra hele landet for at diskutere og udvikle faget, få kvalificeret inspiration og aktuel viden om billedkunst i og uden for skolen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor glæder vi os til at invitere undervisere i billedkunst til vores konference Billedkunst i skolen - ØJEBLIK - OVERBLIK 26. og 27.april 2019. Det bliver to forrygende konferencedage, hvor der gennem foredrag, workshops, kollegial sparring sættes fokus på det undersøgende og eksperimenterende i billedkunstfaget. Uanset om du er undervisere i indskoling, mellemtrin eller udskoling, bliver du udfordret på din didaktiske fantasi og får masser af inspiration til din undervisning. Du får et aktuelt blik på faget og et overblik over alt det nye i billedkunst, som UVM arbejder på højtryk med at have klar til august 2019.

Konferencen foregår i Odense på Dalum Landbrugsskole. Der er plads til 80 deltagere på konferencen, og der er rift om pladserne. Allerede nu er over halvdelen af pladserne optaget. Derfor - Det er jul og din skoleleder har brug for at opfylde et kvalificeret juleønske fra en billedkunstlærere. Grib chancen.

Vi glæder os til at se dig.

Med venlig hilsen

Landsformanden, Lykke Østrup Andersen

Konferenceprogram

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.570 andre er allerede tilmeldt