Blog
0   4

Fordybelse og fornøjelse

Abonner på nyt om Folkeskolens madkundskabsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I øjeblikket har jeg udover mine almindelige madkundskabstimer også fordybelsesdage i madkundskab, hvor vi har hele fredage med undervisning fra 8.00 til 13.45.  Jeg kan virkelig godt lide fordybelsesdagene. Vi kan nå så meget mere.

I den ene klasse er der 5 piger og 15 drenge.  Over halvdelen af eleverne har tilknytning til andre kulturer. Flere af eleverne hjælper rigtig meget hjemme og vil også gerne hjælpe i madkundskabstimerne. Nogle få hjælper ekstra til. Andre vil gerne hjælpe med at lave det sjove og spise maden, men glemmer fællesskabet ved oprydning. Nogle få deltager så lidt som muligt, og på mystiske vis forsvinder nogle af dem ud af lokalet, når der skal ryddes op.

Samarbejde med forældrene

Artiklen fortsætter under banneret

Men i dag fik vi løst den opgave som forældrerådet havde givet os. Vi skulle lave noget til deres julekomsammen. Valget faldt på pandekager med 40% kartoffelmel i. Pandekagerne blev rigtig gode og sprøde og er nemme at rulle.

Derudover lavede vi en oksekøds-grønsags-sovs, som blev rullet inden i pandekagerne. Det var første gang, vi arbejdede med oksekød i dette skoleår.

Der skulle laves pandekager til 50 mennesker, så det var en stor opgave.

Et par drenge ville hverken lave oksekød eller pandekager. De bagte kartoffelboller i stedet. Bollerne blev virkelig gode. Men det var en tidsmæssig udfordring, for når kartofler først skal skrælles, koges, moses og køles lidt ned, før det kan kommes i dejen, så kan det at lave en dej til boller nemt tage en time.

Resten af oksekødet blev brugt til en ”kartoffellagsagne”.

Vi nåede også at varme og servere æbleskiver til alle de andre elevere på torvet.

En lang god dag med udfordringer og glæder som lærerjobbet er.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.327 andre er allerede tilmeldt