Debat

Løn- og pensionsprofil skal følges ad

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der har gennem de seneste overenskomster været en meget beskeden udvikling i pensionisternes indkomst sammenlignet med den almindelige lønudvikling inden for lærerfaget. Foreningen har satset mere på at løfte slutlønnen ved at få højere skalatrin.

Det giver et betragteligt efterslæb, når betydelige overenskomstmidler på denne måde fordeles uden at give pensionisterne udvikling i deres pension, og gennem de seneste overenskomster er der tale om op til fem skalatrin fra 35 til 40 - hvilket svarer til cirka 15.000 kroner per år. En urimelig skævdeling, som pensionisterne må protestere imod, og foreningen må sætte ind på bliver genoprettet, så løn- og pensionsprofil følges naturligt ad.

Siden 1993 har pensionisterne ikke fået andel i den del af lønrammen, der er brugt til specielle krav, som udgør cirka 1/3.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

En yderligere decentralisering af løndannelsen vil forstærke problemet og betyde en alvorlig udhuling af tjenestemandspensionen i forhold til lønudviklingen.

DLF's kongres har ved overenskomsterne 93-95-97 og 1999 enstemmigt vedtaget kravet om lige udvikling af løn og pension, uden at det er lykkedes vore forhandlere at opnå noget som helst.

Nu må der gøres en indsats, inden tjenestemandspensionen, som er en del af vores livindkomst, og som vi har betalt til hele vor aktive lærerliv, bliver ubodeligt forringet.

Sven-Aage Skyggebjerg, der tidligere har siddet i hovedstyrelsen, opstiller til hovedstyrelsesvalget i fraktion fire, og vi støtter hans kandidatur.

Inge Lisberg

formand for københavnske pensionister

Elisabeth Jønch-Sørensen

kongresdelegeret