Anmeldelse Førstehjælp/ssp/færdselslære
1   309

Trille Rollerup

Trille Rollerup

Fakta


Titel
Trille Rollerup

Forfatter
Eli Sander Kristensen

ISBN
9788771140088

Pris
199,95 kroner

Type
Bog med cd

Forlag
Books On Demand

Forfatteren præsenterer sin bog som en fortælle-, snakke-, synge- og læsebog. Lige netop sådan kan den bruges i familierne. Den er ikke egnet til brug i skolen eller børnehaven. Den kunne være en ganske sød og hyggelig julegave til en familie, som kan lide at synge sammen eller læse højt for hinanden. På bogens bagside står der, at den henvender sig til blandt andre bedsteforældre. Det kan så undre, at skriften er så minimal, at denne anmelder (som har alderen til at være bedstefar) måtte have læsebrillerne af og luppen frem for at tilegne sig forfatterens opfordring til at passe godt på vore "guldklumper" i trafikkens mange farer. Påfaldende er det også, at ordvalget indimellem er gammeldags (tilhører forfatteren selv "bedste-generationen?)

Artiklen fortsætter under banneret

Mere om ordvalget: Det havde været formålstjenligt at bruge de almindelige ord og begreber. Det gør forfatteren ikke. "Kantstenen" bliver til "fortovskant", og man kan måske godt trække lidt på smilebåndet, når et fodgængerfelt bliver personificeret som "hr. Stribe", der taler til de gode fodgængere.

Sangene opleves af mine ukyndige ører ikke som nemme og indbydende at synge med på. Teksten virker tung, måske fordi der er proppet for meget "budskab" ind i de enkelte numre. Så materialet bliver næppe en sællert i folkeskolen!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ