Anmeldelse

Trille Rollerup

Trille Rollerup

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forfatteren præsenterer sin bog som en fortælle-, snakke-, synge- og læsebog. Lige netop sådan kan den bruges i familierne. Den er ikke egnet til brug i skolen eller børnehaven. Den kunne være en ganske sød og hyggelig julegave til en familie, som kan lide at synge sammen eller læse højt for hinanden. På bogens bagside står der, at den henvender sig til blandt andre bedsteforældre. Det kan så undre, at skriften er så minimal, at denne anmelder (som har alderen til at være bedstefar) måtte have læsebrillerne af og luppen frem for at tilegne sig forfatterens opfordring til at passe godt på vore "guldklumper" i trafikkens mange farer. Påfaldende er det også, at ordvalget indimellem er gammeldags (tilhører forfatteren selv "bedste-generationen?)

Fakta:

Titel: Trille Rollerup

Forfatter: Eli Sander Kristensen

ISBN: 9788771140088

Pris: 199,95 kroner

Type: Bog med cd

Forlag: Books On Demand

Mere om ordvalget: Det havde været formålstjenligt at bruge de almindelige ord og begreber. Det gør forfatteren ikke. "Kantstenen" bliver til "fortovskant", og man kan måske godt trække lidt på smilebåndet, når et fodgængerfelt bliver personificeret som "hr. Stribe", der taler til de gode fodgængere.

Sangene opleves af mine ukyndige ører ikke som nemme og indbydende at synge med på. Teksten virker tung, måske fordi der er proppet for meget "budskab" ind i de enkelte numre. Så materialet bliver næppe en sællert i folkeskolen!