Knap 6.000 valgte at droppe den elektroniske trivselsmåling

I januar kom det frem, at ministeriet opbevarer elevernes svar på trivselsmålingerne sammen med deres cpr-nummer, selv om besvarelserne kaldes anonyme. I år var det derfor en mulighed at svare analogt på papir. Det valgte 5.823 elever at benytte sig af.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fire år med reformen: Heller ikke trivselsmålingen viser fremgang

Flere kommuner har aktivt brugt elevers besvarelser i de årlige trivselsmålinger i folkeskolen i sagsbehandling. Det på trods af, at målingerne af ministeriet ellers beskrives som anonyme.

Det kom frem i starten af året, og umiddelbart efter lukkede Merete Riisager for kommunernes mulighed for at bruge resultaterne af trivselsmålingerne, og hun gav efterfølgende mulighed for, at årets trivselsmåling skulle kunne besvares helt analogt på papir for at sikre anonymiteten.

Undervisningsministeriet lukker ned for kommuners brug af trivselsmålinger 

Den mulighed har 5.823 valgt at benytte sig af, oplyser ministeriet til folkeskolen.dk. Der er i alt godt 540.000 elever i den danske folkeskole i 0.-9. klasse.

Merete Riisager har tidligere givet udtryk for, at papirmuligheden er en lappeløsning, og at næste års trivselsmålinger forventes at blive forsynet med løbenumre i stedet for cpr-numre og derfor være anonyme også i den elektroniske form.

Nu bliver trivselsmålingen 100 procent anonym 

 

Powered by Labrador CMS