It
0   5

Knap 6.000 valgte at droppe den elektroniske trivselsmåling

I januar kom det frem, at ministeriet opbevarer elevernes svar på trivselsmålingerne sammen med deres cpr-nummer, selv om besvarelserne kaldes anonyme. I år var det derfor en mulighed at svare analogt på papir. Det valgte 5.823 elever at benytte sig af.

Flere kommuner har aktivt brugt elevers besvarelser i de årlige trivselsmålinger i folkeskolen i sagsbehandling. Det på trods af, at målingerne af ministeriet ellers beskrives som anonyme.

Det kom frem i starten af året, og umiddelbart efter lukkede Merete Riisager for kommunernes mulighed for at bruge resultaterne af trivselsmålingerne, og hun gav efterfølgende mulighed for, at årets trivselsmåling skulle kunne besvares helt analogt på papir for at sikre anonymiteten.

Den mulighed har 5.823 valgt at benytte sig af, oplyser ministeriet til folkeskolen.dk. Der er i alt godt 540.000 elever i den danske folkeskole i 0.-9. klasse.

Merete Riisager har tidligere givet udtryk for, at papirmuligheden er en lappeløsning, og at næste års trivselsmålinger forventes at blive forsynet med løbenumre i stedet for cpr-numre og derfor være anonyme også i den elektroniske form.

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.021 andre er allerede tilmeldt