Blog
2   11

Karakterer: Når 10 ikke er godt nok

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når en elev grædefærdigt trygler mig om ekstraopgaver for at træne sig fra 10 til 12 i den kommende retskrivningsprøve, begynder mine advarselslamper at blinke. Som lærer skal jeg turde sige nej og i stedet ordinere Netflix og afslapning for en stund.

Foto: flickr.com/BeardedMango

Som lærer betragter jeg 10-tallet, som dét, det er: Den fortrinlige præstation. Men for nogle af mine elever forholder det sig helt anderledes. 10-tallet er beviset på, at du lige præcis ikke er god nok til 12 – og hvorfor være tilfreds med mindre end det allerbedste?

Artiklen fortsætter under banneret

Trygler om ekstraopgaver

Selvfølgelig skal jeg støtte mine elever i deres faglige ambitioner, men jeg synes ærligt talt, det tager overhånd, når jeg skal trøste 10-tals piger, der grædefærdigt trygler mig om ekstraopgaver, så de kan øve sig inden næste prøve. I jagten på det forjættede 12-tal er disse piger mere end klar til at ofre weekender og aftener på at træne startkomma, hvis det er dét, der skal til for at score de få ekstra point op til 12-tallet.

Der er andet i livet end karakterer

Vi har alle de elever, der presser sig selv til det yderste, og jeg tror, det er vigtigere end nogensinde før, at vi tør sige til dem, når nok er nok. At der er andet i livet end karakterer. Det er fint at være ambitiøs, men det må simpelthen ikke være på bekostning af alt det, der også følger med at være ung.

Netflix og afslapning

”Gå hjem og se Netflix”, har jeg ind imellem svaret mine utilfredse 10-tals piger, når de har bedt om ekstraopgaver. Jeg er muligvis den underligste lærer, de nogensinde har mødt, men jeg trøster mig med, at Netflix og afslapning ikke behøver være lig med, at de ikke forbedrer deres faglige præstationer. Måske er det tværtimod dét, de har brug for, så de næste gang scorer 12-tallet. Og på den måde slår jeg faktisk to fluer med ét smæk. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.599 andre er allerede tilmeldt