Naturfag
0   8

LB Fonden giver en million til at sætte verdensmål på skemaet

Podcastserien 'Mens vi venter på, at verden går under' for 7.-10. klasse og et læringsspil om FN's verdensmål er blandt de syv projekter, som i dag har modtaget støtte fra LB Fonden.

Næsten 100 forskellige aktører søgte om tilskud fra LB Fonden, da fonden i år meldte fire af FN's Verdensmål ud som ramme for de projekter inden for skole og uddannelse, fonden støtter i år. Fonden modtager som regel omkring 60-70 ansøgninger.  

Artiklen fortsætter under banneret

Ved et arrangement i LB's hus i København har syv projekter i dag fået støtte:

Verdensmålsambassadører, Oxfam Ibis - 380.000 kroner

Oxfam Ibis vil med projektet uddanne 20 unge studerende til verdensmålsambassadører, som skal sprede budskabet på skoler og højskoler i hele landet. Blandt andet gennem et interaktivt læringsspil, der får engageret elever og lærere i arbejdet, så det kan sprede sig som ringe i vandet.

Styrket undervisningskompetence, professionshøjskolen Via University College - 200.000 kroner

Projektet er et forsknings- og udviklingsprojekt, som gennemføres på læreruddannelserne i Aarhus og Silkeborg over en 3-årig periode. Formålet er at styrke kvaliteten af undervisning i bæredygtig udvikling i læreruddannelsen og i grundskolens naturfag.

Mens vi venter på, verden går under, Travers - 100.000 kroner

"Mens vi venter på, verden går under" bliver til undervisningsmateriale om Verdensmålene for 7.-10. klasse. Gennem en podcast med 6 forskellige afsnit og tilhørende undervisningsmateriale bliver eleverne introduceret for verdensmålene, samtidig med, at de selv får redskaber til at skabe forandring og sættes i gang med formidling gennem egne medieproduktioner.

Samskabelse - et læringsforløb om ulighed, Københavns Professionshøjskole - 100.000 kroner

Med udgangspunkt i FN's Verdensmål nr. 10: Mindre ulighed - vil Københavns Professionshøjskole i samarbejde mellem folkeskolelærere skabe et læringsforløb for 8.-9. klasse, der styrker forståelsen for ulighed og konsekvenserne heraf.

Derudover blev der givet 65.000 kroner til Byens Højskole, 80.000 kroner til affald.dk og 100.000 kroner CPH Dox.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.461 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
72 andre er allerede tilmeldt